DERBI KOLA U TUREKOVCU: Oba tima ulaze u utakmicu sa željom da se zadrže u gornjem delu tabele!

Autor:

Sport

27.10.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prednost domaćeg terena može biti presudna na ovom susretu.

DERBI KOLA U TUREKOVCU: Oba tima ulaze u utakmicu sa željom da se zadrže u gornjem delu tabele!

Foto: FK Turekovac

U okviru osmog kola Gradske lige Leskovac ekipa Turekovca ugostiće sastav Marjan MB iz Male Biljanice, utakmica se igra u nedelju, 29. oktobra, na stadionu "Lotrin Gaj" od 11 časova.

Fudbalski klub Turekovac je od starta sezone istakao kandidaturu za najviši plasman, a promocijom na Aleksandra Kirova za trenera, ambicije kluba su dodatno potvrđene. Trenutno se ekipa sa 14 osvojenih bodova nalazi na trećem mestu na tabeli, tri boda manje u odnosu na lidera.

Na stadionu "Lotrin Gaj" fudbaleri Turekovca su od starta prvenstva odigrali četiri meča, i tom prilikom su upisali tri trijumfa i jedan remi. Jedini tim koji je uspeo da odnese barem bod sa ovog gostovanja jeste Jašunja, tada je susret završen rezutlatom 1:1.

Republika

Foto: FK Turekovac

Najavni poster

Iz Turekovca povodom nedeljnog duela poručuju:

- Veliki derbi nas očekuje, dolazi nam jedan od favorita za prvo mesto. Nedeljni rival je skup jako dobrih fudbalera i u goste nam doalze posle pobede nad aktuelnim liderom, što može biti dodatni motiv za njih za dalji tok prvenstva. Pozivamo sve navijače da dođu i pomognu nam fer i korektnim navijanjem u derbiju polusezone. 

Sastav iz Male Biljanice je do prošle godine bio redovni učesnik višeg ranga, ali je trenutno u gradskoj ligi, sa tendencijom da se što pre vrati korak napred. Prošle sezone tim je prošao period stabilizacije i za aktuelno prvenstvo su postavljeni najviši mogući ciljevi. Trenutno se ekipa sa 15 osvojenih bodova nalazi na jedan bod zaostatka za liderom.

Fudbaleri Marjan MB igraju promenjivo na gostovanjima, što pokazuje i broj osvojenih bodova (6), na četiri odigrana susreta van svog terena. Pred svojim navijačima je priča dosta bolja, što pokazuje i prošlonedeljni veliki trijumf nad ekipom Građanski, koja je do prošlog kola bila neporažena.

U prošlogodišnjim ligaškim okršajima ova dva tima oba puta su slavili domaćini, Marjan MB rezultatom 3:2, dok je Turekovac bio bolji sa 3:0. 

Turekovac - Marjan MB (Mala Biljanica)

Nedelja, 29. oktobar od 11 časova

Stadion "Lotrin Gaj"

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading