PENAL SERIJA ODLUČILA POBEDNIKA: Borac iz Ralje preko Mladog Radnika do četvrtfinala Kupa!

Autor:

Sport

27.10.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivalo se više tokom regularnog toka meča.

PENAL SERIJA ODLUČILA POBEDNIKA: Borac iz Ralje preko Mladog Radnika do četvrtfinala Kupa!

Foto: FK Mladi Radnik 1940 Radinac

U okviru 1/8 finala Kupa GFS Smedereva ekipa Mladog Radnika iz Radinaca ugostila je sastav Borca 1932 iz Ralje. 

Voljom žreba na ovom stepeniku u kupu snage su odmerila trenutno dva prvoplasirana tima Podunavske okružne lige, Mladi Radnik i Borac sa po 26 osvojenih bodova dele prvu poziciju na tabeli. Ligaški duel ova dva tima igran pre tri nedelje u Ralji završen je remijem, 3:3.

Lepo vreme privuklo je oko 200 navijača, i pored toga što je bio radan dan, publika je bila prisutna možda i u većem broju nego na nekim nedeljnim mečevima.

Jako borbena i tvrda utakmica od prvog minuta, igrači i treneri na obe strane se jako dobro poznaju, znali su šta mogu da očekuju od rivala, i za to su se pripremili na pravi način.

Prilika tokom prvih 45 minuta gotovo da nije bilo na obe strane, a i nastavak meča je bio gotovo identičan. Gosti su na isteku 83. minuta poveli nakon greške domaćeg tima ispred sopstvenog gola, Igor Petrić je to iskoristio, 1:0 za Borac.

Činilo se svima da će Borac minimalnim rezultatom obezbediti prolazak u dalji tok kupa, ali je u nadoknadi vremena nakon domaćin stigao do izjednačenja. Kapiten, Nikola Nikolić je savladao golmana Dobrića, 1:1, pristupilo se izvođenju penala. 

U penal seriji uspešniji su bili gosti, koji su uspeli da svih pet udaraca "sa kreča" realizuju, dok su domaći jedan put manje poslali loptu u mrežu rivala. Golman Jovica Dobrić uspeo je da odbrani jedan šut domaćem igraču, i to je bilo dovoljno za prolazak u 1/4 finala kupa.

Mladi Radnik (Radinac) - Borac 1932 (Ralja) 1:1 PEN 4:5 (0:0)

Mladi Radnik: Rranković, Dimković (od 66' Stefanović), Antić (od 60' Jevtić), Janković, Grozdanović, Filić, Stanojlović, Pavlović, Nikolić, Antić, Paunović (od 28' Mladenović)

Borac 1932: Dobrić, Stojanović, Kovačević, Milošević, Miljković, Savić, Petrić (od 90' St. Jevtić), Jović, Filipović, Sl. Jevtić, Bužigan

Predstojećeg vikenda oba sastava očekuju prvenstveni dueli, Mladi Radnik dočekuje Osipaonicu, dok Borac gostuje Crvenoj zvezdi iz Suvodola.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading