BULKE UVENULE NA "TRAKTOR ARENI": Veliki derbi pripao Novobeograđanima - sa Ušća se vidi prvoligaški karavan!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.10.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikom derbiju trećeg ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, bilo je svega.

BULKE UVENULE NA "TRAKTOR ARENI": Veliki derbi pripao Novobeograđanima - sa Ušća se vidi prvoligaški karavan!

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Iako termin nije bio fudbalski, na stadionu pokraj novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica" oko 120 ljubitelja fudbala prisustvovalo je odličnoj fudbalskoj predstavi u kojoj su se sastale ekipe Ušća i lidera beogradske grupe srpskoligaškog karavana Zvezdare.

Opšti utisak jeste da je meč opravdao očekivanja, a posebno se mora istaći da je nakon njega, stanje na tabeli Srpske lige Beograd u potpunosti neizvesno.

Domaćin je do prednosti stigao iskoristivši prvu šansu koju je stvorio. Igrao se 18. minut Arsić je uputio centaršut u šesnaesterac "bulki", glavu je ka golu poslao Jović, a ispred same gol linije našao se Govedarica koji je loptu poslao iza leđa Borjana.

Nakon primljenog pogotka ekipa Zvezdare je preuzela terensku inicijativu, a u 37. minutu viđen je spektrakularan pogodak. Sjajno je Gusić uhvatio volej sa preko 20 metara i golmanu Vojvodiću, spasa nije bilo. Rezultat je poravnat.

U desetom minutu nastavka meča postavljen je i konačni rezultat. Kardinalnu grešku Pavlovića koji je vratio kratku loptu svom golmanu, iskoristio je Jović i mreža Borjana se po drugi put zatresla.

 

 

Pitanje pobednika definitivno je bilo rešeno u 70. minutu kada je Pavlović usled druge javne opomene, morao ranije na tuširanje, a do kraja susreta beležimo još jedan crveni karton. U nadoknadi vremena i fudbaler Novobeograđana Vujović je zbog drugog žutog kartona morao ranije da napusti teren.

- Srpska liga Beograd, 12. kolo:

Ušće (Novi Beograd) - Zvezdara (Beograd) 2:1 (1:1)

Strelci: Govedarica u 18. i Jović u 55. minutu za Ušće; Gusnić u 37. minutu za Zvezdaru

Stadion: "Traktor Arena", Novi Beograd

Gledalaca: 120

Sudija: Filip Marković

Žuti kartoni: Vukmanović, Govedarica, Blažić, Vujović, Jović, Čolić (Ušće); Cvetković, Bjedov, Pavlović (Zvezdara)

Crveni kartoni: Vujović (Ušće); Pavlović (Zvezdara)

Ušće (Novi Beograd): Vojvodić, Čolić, Ilić, Trajković, Vukmanović (Vujović), Stevanović (Miletić), Blažić, Jović (Brkljač), Arsić, Ristić (Bakić), Govedarica.

Zvezdara (Beograd): Borjan (Nikolić), Janković, Gusnić, Avramovski (Daničić), Pavlović, Nišavić (Kuzmanović), Vukićević, Bjedov, Milosavljev, Cvetković (Jovanović), Jakovljević.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Ušće (@fkuscenbg)

 

Nakon susreta na popularnoj "Traktor Areni" situacija na tabeli se znatno iskomplikovala. Vodeća Zvezdara sada ima svega dva boda više u odnosu na Novobeograđane, a u slučaju da Zemun u subotu 28. oktobra savlada GSP Polet Dorćol i oni će se umešati u borbu za lidersku poziciju i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije, a isto važi i za ekipu zemunskog Teleoptika koja bi trijumfom u Obrenovcu takođe istakla ozbiljnu kandidaturu za vrh tabele.

U narednoj takmičarskoj rundi novobeogradsko Ušće gostuje ekipi Torlaka, dok će Zvezdara na svom terenu na Bulbulderu dočekati BASK TEK.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading