OGLASILA SE BOLNICA U SREMSKOJ MITROVICI POVODOM SMRTI VASPITAČICE NATAŠE! Umrla nakon operacije slepog creva, doktori je u teškom stanju poslali kući?!

Autor:

Vesti

29.04.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša je majka dvoje dece.

OGLASILA SE BOLNICA U SREMSKOJ MITROVICI POVODOM SMRTI VASPITAČICE NATAŠE! Umrla nakon operacije slepog creva, doktori je u teškom stanju poslali kući?!

Foto: Google Maps, Screenshot

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je izdala saopštenje povodom smrti Nataše Žabić (44) iz tog grada, koja je preminula prošlog četvrtka nakon što je lekar otpustio na kućno lečenje posle operacije slepog creva.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i devet godina.

- Odmah po saznanju o nemilom događaju, obavetsili smo o svemu nadležne zdravstvene institucije i naložili unutrašnji nadzor - kažu za Blic u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Doktori joj rekli da smrša?

Natašina porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara jer su je pustili na kućno lečenje uprkos činjenici da joj je noga otekla što je jedan od jasnih znakova tromboze.

Medijski izvori prenose da je protiv lekara koji je bio uključen u slučaj Nataše Žabić podneta krivična prijava. Takođe se očekuje interna kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju. Saša, brat Nataše Žabić, izjavio je da smatra da je njegova sestra preminula zbog nedostatka pažnje lekara.

Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slepog creva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje. Nataša je osetila jake bolove u levoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u Dom zdravlja i hitno je poslata na hirurgiju zbog tromboze - navodi Saša za Blic.

Međutim, kako kaže, dežurni doktor je nije primio na odeljenje, već ju je poslao nazad u Dom zdravlja iako je situacija bila ozbiljna.

Kroz poznanstvo, uspeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00 časova. Nažalost, Nataša je preminula ujutru u 7 časova, sat vremena pre zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba. Smatram da je Natašu ubilo to što je nisu primili u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju - kaže Saša.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading