DUEL DVA PRETENDENTA ZA NAJVIŠI PLASMAN: Sastav Mladosti je savladao odlične goste iz Knićanina!

Autor:

Sport

27.09.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest golova, devet žutih kartona i dva crvena.

DUEL DVA PRETENDENTA ZA NAJVIŠI PLASMAN: Sastav Mladosti je savladao odlične goste iz Knićanina!

Foto: FK Mladost Lukićevo

U okviru šestog kola A lige FS grada Zrenjanina ekipa Mladosti iz Lukićeva ugostila je sastav Potisja iz Knićanina, domaćin meča je do ovog susreta osvojio devet bodova, dok su gosti dodali tri više.

Ušli su bolje gosti u meč, stvorili su par prilika, ali nisu uspeli iz istih da postignu rani pogodak, dok su domaći gotovo iz prve ozbiljne prilike stigli do vođstva. Korner u devetom minutu, Jovanović je loptu poslao do Damjana Gužvića koji je smešta u mrežu, 1:0 za Mladost. 

Nisu odustajali gosti od svoje prepoznatljive igre, i u 24. minutu su stigli do izjednačenja. Nakon oduzete lopte na sredini terena, brza razmena pasova, ista stiže do Bojana Savičića koji u situaciji 1 na 1 sa golmanom rivala postiže pogodak, 1:1.

Pred odlazak na odmor odigrale su se dve situacije koje su u velikoj meri uticale na krajnji ishod meča. Prvo su domaći nakon odlične kombinacije Tomina, Tadića i Ninića stigli do vođstva od 2:1 u 42. minutu. Dok je tri minuta kasnije pokazan direktan crveni karton Lazaru Štetinu, gosti ostaju sa deset igrača u polju. 

Republika

Foto: FK Mladost Lukićevo

Teren u Lukićevu

Drugi deo meča i pored brojčanog deficita bolje otvaraju gosti, ali nakon deset minuta igre zadesio ih je novi peh. Golman Ilijin je doživeo povredu i njega je morao da zameni na terenu rezervni čuvar mreže, Mladenović. 

U 63. minutu Luka Arsić, fudbaleri Mladosti se "potrudio" da izjednačni brojčano stanje na terenu, drugi žuti karton, odnosno crveni fudbaleru domaćina značio je da se utakmica nastavlja 10 na 10.

Samo četiri minuta kasnije od drugog crvenog kartona na meču, gosti preko Aleksandra Stankovića stižu do izjednačenja, 2:2. Tada su gosti mogli do potpunog preokreta, momentum je bio na njihovoj strani, ali nisu uspeli da šanse realizuju na pravi način.

Kazna je stigla na drugoj strani pred sam kraj meča, prvo je na centaršut Tomina odlično reagovao rezervista Stefan Pavković, 3:2 za Mladost, dok je pred sam kraj meča Luka Milošević pogodio za konačnih 4:2. 

Mladost (Lukićevo) - Potisje (Knićanin) 4:2 (2:1)

Mladost: D. Panić, Bojić, Arsić, Đorđević (od 46' Pavković), Jovanović, Tomin, Tadić, Gužvić, V. Panić (od 55' Milošević), Kulić (od 55' Brklja), Ninić

Potisje: Ilijin (od 55' Mladenović), Milosavljević, Novković, Ločki (od 46' Anđelković), Sokolović, Štetin, Savičić (od 46' Amidžić), Stojković, Stanković, Ilić, Karataševski (od 78' Pavlović)

U sledećem kolu Potisje dočekuje Mladost iz Belog Blata, dok sastav Mladosti gostuje Borcu iz Zrenjanina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading