PRVI TRIJUMF NA DOMAĆEM TERENU: Morava je sa četiri gola ispratila goste iz Batušinca!

Autor:

Sport

27.09.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti su propustili svoje šanse da zatresu mrežu rivala.

PRVI TRIJUMF NA DOMAĆEM TERENU: Morava je sa četiri gola ispratila goste iz Batušinca!

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru šestog kola Zone Centar ekipa Morave iz Žitkovca ugostila je sastav Mladosti iz Batušinca, domaćin je do ovog duela osvojio osam bodova, dok je gosti zabeležio jedan više.

Krenuli su gosti silovito od prvog minuta, i ubrzo su imali priliku za vođstvo, udarac Jevremovića završio je tik pored stative. Nije dugo vremena prošlo opet je isti igrač ušao u kazneni prostor rivala, ali je ovoga puta srušen od strane odbrambenog fudbalera, penal za Moravu. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Slavko Đorđević, 1:0.

Nastavili su u istom ritmu domaći, nizale su se prilike pred golmanom Đorđevićem, ali iz istih fudbaleri Morave nisu uspeli da uvećaju svoju prednost. Čuvar mreže Mladosti je u par navrata odličnim intervencijama čuvao svoj tim u igri.

Drugo poluvreme bolje otvaraju gosti, zapretili su udarcem iz daljine koji je uputio Aleksa Ristić, ali su domaći ubrzo uzvrtili i gotovo iz prve prave prilike od starta nastavka stižu do novog gola. Đorđević je svojim drugim pogotkom povisio prednost Morave na 2:0. 

Krenuli su gosti na sve ili ništa od tog pogotka, ali nisu imali sreće u jednom od boljih njihovih napada, lopta je na putu ka golu završila na gornjem okviru. Uzvratili su domaći na drugoj strani dobrom šansom, koju su uspeli da pretvore u gol, Jevremović je glavom smestio loptu u mrežu, 3:0.

Pokušavali su gosti u poslednjih pola sata da dođu do povoljnijeg rezultata po njih, stvorili su par prilika igrači Mladosti, ali su njihovi udarci uglavnom išli van okvira gola.

Konačan rezultat meča postavljen je u 86. minutu kada je nakon sjajnih poteza Lazara Popovića, lopta stigla do Mihajla Cvetkovića, koji je smešta u mrežu, 4:0.

Morava (Žitkovac) - Mladost (Batušinac) 4:0 (1:0)

Morava: Ristić, Janković, Popović, Stefanović (od 46' Dimitrijević), Lazarević, Đorđević, Cvetković, Jevremović, Simić, Nikolić (od 69' Novković), Kocić

Mladost: Đorđević, Perić (od 68' Nikolić), Petrović, Stojadinović, Jovanović, Stojanović. Mišić, Kostić (od 68' M. Dinić), N. Dinić, Stanković, Ilić 

U sledećem kolu Morava gostuje ekipi OFK Brzi Brod, dok sastav Mladosti dočekuje aktuelnog lidera na tabeli, Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading