VREME JE: Na Sušičkom brdu će se ove sezone igrati "Serija C"!

Autor: Vladimir vorih

Sport

16.08.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi početak...

VREME JE: Na Sušičkom brdu će se ove sezone igrati "Serija C"!

Foto: FK Sušica 1929

Pre samo dve sezone takmičili su se u okviru zapadne grupe srpskoligaškog karavana i u konkurenciji užičke GFK Slobode, čačanskog Borca 1926, Smedereva 1924, Jedinstva sa Uba,..., zauzeli su 12. poziciju sa skorom od osam pobeda, deset remija i 12 poraza.

Nakon navedene takmičarske godine nastupila su turbulentna vremena i klub će narednog vikenda pod imenom Sušica 1929 startovati od najnižeg stepena takmičenja, Treće lige Kragujevca.

Kratku analizu svega što se dešavalo u prethodnim godinama, klub je izneo na svojoj zvaničnoj Instagram stranici:

- Imali smo tu sreću da živimo u dobi progresivnog razvoja i zlatnog perioda našeg fudbalskog kluba, koji je uvek odskakao iz nekog klasičnog okvira. Od klasičnog Zonaša, koji se kroz baraže bori za goli život i strepi do poslednjeg arbitrovog zvižduka do one Sušice, koja igra na gol više i nezaustavljivo hita ka Srpskoj ligi Zapad - stoji na početku analize, a zati mse dodaje:

- Možda i onaj epski trenutak Božovićevog gola u zadnjem minutu, kada nam je svima u glavi bila već eliminacija iz Zone i dokazuje da klub sa Sušičkog brda i nije baš običan klub. Od trenutka udarca Vladimira Bate Božovića iz voleja kao da je sve na trenutak stalo, dok lopta koja je rotirajući upala u gol uz neuspeli pokušaj prepuno Sušičko brdo i izazvala pravu erupciju radosti.

 

- Od tog trenutka kao da je započet jedan san, jer je klub sa Sušičkog brda totalnim reformama postao klub, koji teži plasmanu u viši rang. Ostvarila nam se nezaboravna sezona i ostvaren je plasman u viši rang. Nastavili smo da svakog dana rastemo kao klub iz dana u dan i da u svakom novom danu barem neka stvar bude bolja što infrakstrukturno, igračkim kadrom ili našom školom.

Teške godine pandemije, donele su i najveće klupsko ostvarenje:

- U godini Korone došla je i naplata celokupnog rada iz godine u godinu i osvojivši Kup regiona Zapadne Srbije našli smo se baš tamo gde i pripadamo u 30 najboljih fudbalskih ekipa u Srbiji.

Za kraj, a pred start nove takmičarske sezone:

- Istorija, koja nije mala nam nije dala za pravo da ćutimo i da div sa Sušičkog brda ostane uspavan.

U nedelju 20. avgusta sa početkom od 17.30 časova Sušica 1926 kreće u ispisivanje nove stranice svoje istorije utakmicom na svom terenu protiv Kragujevca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading