SPORAZUMNI RASKID SARADNJE: I pored odličnih rezultata ove sezone, putevi trenera i kluba se razilaze!

Autor:

Sport

24.06.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomalo iznenađujuća odluka..

SPORAZUMNI RASKID SARADNJE: I pored odličnih rezultata ove sezone, putevi trenera i kluba se razilaze!

Foto: GFK Sloven Ruma

Tim iz Rume je jako loše počeo sezonu, ali je kasnije odličnim rezultatima stigao do borbe za šampionski pehar.

Republika

Nekadašnji član Srpske lige, Sloven iz Rume je prošle godine osvajanjem Sremske lige izborio plasman u zonski rang takmičenja, Vojvođansku ligu (grupa Jug), nakon 12 vezanih sezona u okružnom rangu takmičenja.

Takmičarsku 2022/2023 tim iz Rume je u višem rangu započeo jako loše, serija od dva vezana poraza "naterala" je upravu kluba na određene promene. Zoran Grujić je u Rumu stigao prošlog leta na poziciji kordinatora omladinske škole, ali je u dogovoru sa klubom seo na klupu prvog tima. 

Prvi meč Grujića na klupi Slovena  završen je porazom, što se moglo i očekivati, imajući u vidu da novi trener nije imao puno vremena da radi sa igračima. Do odlaska na zimsku pauzu napravljena je serija od 12 mečeva bez poraza, u tom periodu su upisana dva remija. Rezultati tokom jeseni bili su dovoljni za drugu poziciju na tabeli, sa tri boda zaostatka u odnosu na lidera.

Na startu prolećnog dela iskorišćen je na pravi način "kiks" jesenjeg prvaka, i Sloven je stigao do prve pozicije, ali je istu izgubio upravu u direktnom duelu sa prvim pratiocem. Do kraja sezone tim iz Rume je bio jedan od konkurenata za najviši plasman, ali je na kraju "ostao kratak" za jedan bod od novog pehara.

Na kraju sezone, može se slobodni reći uspešne, uprava kluba je sela sa trenerom Grujićem, i tom prilikom je dogovoren sporazumni raskid saradnje. Iz kluba su se povodom ove odluke kratko oglasili:

- Grujo, vrata Borkovačke doline u kojoj ste ostavili dubok trag zauvek će Vam biti širom otvorena, srećno u nastavku karijere i hvala Vam na svemu. 

Slovenu sada predstoji pre svega pronalazak trenera koji će u dogovoru sa klubom odrediti dalje aktivnosti u letnjem prelaznom roku. Tim i Rume je u povratničkoj sezoni na vojvođanskom "Jugu" ostvario odličan rezultata, i sigurno su ciljevi i za sledeću godinu najviši mogući.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading