ODLIČNA POLITIKA KLUBA: Uprava crno-belih je dovela prvo pojačanje za sledeću sezonu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

24.06.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momak koji oseća klub, jer je već jedan deo karijere proveo u njemu.

ODLIČNA POLITIKA KLUBA: Uprava crno-belih je dovela prvo pojačanje za sledeću sezonu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva Davida Manasijevskog

Povratak kući

I pored šampionske titule i plasmana u viši rang, vremena za odmor kod uprave nema.

Republika

Sastav iz Bele Crkve je u poslednjih pet sezona tri puta bio član PFL-a Pančeva, dok je dve godine proveo u višem rangu. Prošle godine BAK je ispao iz Vojvođanske lige Istok, ali je u nedavno završenoj takmičarskoj godini izborio ekspresan povratak u istu.

Tokom zimske pauze BAK je imao čak sedam bodova zaostatka za liderom na tabeli, ali je tokom proleća odličnim partijama sezonu okrenuo u sasvim drugom smeru, i na kraju se okitio titulom prvaka, uz devez bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Tokom prolećnog dela prvenstva tim iz Bele Crkve je zabeležio 11 trijumfa, jedan remi, dok su u samo tri meča ostali bez bodova.

Uprava kluba ne sedi skrštenih ruku, radi se na jačanju igračkog kadra kako ekipa ne bi imala epizodnu ulogu u višem rangu. Prvi novajlija u redovima BAK-a je David Anka (21), koji je bio višemesečna želja čelnih ljudi tima iz Bele Crkve, i na radost svih, napokon su se kockice sklopile.

David je svoje prve korake načinio upravu u redovima BAK-a, zatim je otišao u Beograd gde je branio boje Radničkog sa Novog Beograda i Crvene zvezde iz Malog Mokrug Luga, odatle odlazi Vulturul, iz kojeg se vraća u svoj matični klub. Sa svojim sada već bivšim klubom, u koji je proveo proteklih godinu dana je u PFL-u sezonu završio na šestoj poziciji na tabeli.

David je u izjavi za naš portal povodom povratka u matični klub izjavio:

- Sa radošću se vraćam u BAK, klub gde sam započeo svoju fudbalsku karijeru i gde sam naučio mnogo važnih lekcija. Osećam se motivisano da ponovo zaigram u crno-belom dresu, sada se vraćam sa iskustvom i spremnošću da pružim svoj maksimum, jedva čekam da izađem na teren i zaigram za moj tim.

"Klinac" BAK-a je igrač kojeg krasi odlična tehnika, dobar šut i velika brzina. Igra na bočnim pozicijama, ali mu nisu strani i zadaci na mestu iza napadača. Nastupao je u Srpskoj ligi Beograd, i u Beogradskoj zoni, pa samim tim se može reći da i pored nešto "mlađe krštnice", ima zavidno iskustvo. Sada je na njemu da se vrednim radom nametne treneru i da se tako izbori za mesto u postavi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading