ISTORIJA JE ISPISANA: Vitezovi preko "Sokolova" idu u viši rang takmičenja!

Autor:

Sport

12.06.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pola sata je ekipu Soko delilo od višeg ranga..

ISTORIJA JE ISPISANA: Vitezovi preko "Sokolova" idu u viši rang takmičenja!

Foto: FK Crni Vitez Kalište

Veliki broj opštinskih liga je završen u protekle dve nedelje, pa su ovih dana na programu mečevi baraža za popunu višeg ranga.

Republika

Prvaci obe grupe Opštinske lige Petrovac na Mlavi su se u direktnom duelu borili za titulu aposulutnog šampiona i direktan plasman u viši rang, odnosno Međuopštinsku ligu (grupa Mlava). U tom duelu sastav Radničkog (Knežica) savladao je posle penala Soko (Krvije) i time je izborio ulazak u viši rang.

Ekipa Soko je zbog poraza svoju priliku za plasman u viši rang tražila u duelu sa prvakom Opštinske lige Malo Crniće, sastavom Crnog Viteza. 

Pred oko 500 gledalaca na stadionu Napretka u Simićevu odigran je meč za plasman u viši rang takmičenja.

Mnogobrojna publika je imala prilike da vidi jedan jako dobar i sadržajan susret, dosta lepih poteza prikazali su igrači na obe strane terena.

U 38. minutu na ubačenu loptu Filipa Milanovića najbolje se u kaznenom prostoru Crnog Viteza snalazi Boban Lazarević, koji "makazicama" smešta loptu u mrežu rivala, 1:0 za Soko.

 

 

To je ujedno bio i rezultat prvog dela. U nastavku kako je vreme odmicalo, nominalni domaćin je išao na sve ili ništa.

Ofanzivna i otvorena igra ispatila se ekipi Crnog Viteza u 60. minutu kada su preko Filipa Perića stigli do izjednačenja, 1:1.

Samo 13 minuta kasnije viđen je potpuni preoket na meču, Srećko Stojadinović, glavni sudija na meču pokazao je na belu tačku u korist domaćeg sastava. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Danijel Virijević, 2:1.

Pokušavali su gostujući igrači da dođu do izjednačenja i da meč uvedu u neizvesnu završnicu, ali im to nije pošlo za nogom.

U poslednjim trenucima susreta viđena su dva gola, oba su postignuta od strane rezervnih igrača iz oba tabora.

Prvo je u 90. minutu Ilija Jevtović pogodio za 3:1, ali je samo par trenutaka kasnije Milan Lazarević smanjio zaostatak svog tima, za ispotaviće se konačnih 3:2.

Crni Vitez 1924 (Kalište) - Soko (Krvije) 3:2 (0:1)

Crni Vitez 1924: Rujević, Perić, Virijević, Ivanović, Grujičić, Stojadinović (od 82' Stanojević), Životić (od 63' Jevtović), Mitić (od 87' Žikić), Rajić (od 82' Stanojević), Kosanović, Paunović

Soko: Slobodanović, Keić (od 72' Mitrović), B. Lazarević, Stanojević, Milanović (od 83' M. Lazarević), Dimitrijević, Kostić, Černik, Jeremić, Ljubomirović, Bogosavljević (od 26' Milanović)

Ovim trijumfom sastav Crnog Viteza se plasirao u viši rang takmičenja, dok će ekipa Soko ipak morati da se zadovolji igranjem opštinske lige i sledeće sezone.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading