VELIKO PRIZNANJE: Mladi golman pozvan pod nacionalnu zastavu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.06.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči reprezentativnih priprema.

VELIKO PRIZNANJE: Mladi golman pozvan pod nacionalnu zastavu!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Fudbaleri RFK Grafičara nisu uspeli kroz baraž mečeve da se domognu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, tako da će i u sezoni 2023/24 biti učesnici Prve lige Srbije.

 

I pored navedenog, niko u redovima kluba sa Senjaka ne može da bude nezadovoljan, a posebno priznanje stiglo je iz Fudbalskog saveza Srbije, tj. od selektora U-21 reprezentacije Srbije, Dušana Đorđevića koji je uoči predstojećih reprezentativnih priprema pozvao i supertalentovanog golmana RFK Grafičara.

Reč je o Ivanu Guteši, dvadesetjednogodišnjem čuvaru mreže koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima popularnih "grafosa", a sada će dobiti priliku da se svojim radom i zalaganjem nametne i selektoru.

Foto: Starsport

"Grafos" u reprezentaciji - Ivan Guteša

 

Pored njega, kada je reč o golmanima, selektor Đorđević je na reprezentativno okupljanje pozvao još trojicu čuvara mreže. U pitanju su Andrija Katić iz Voždovca, Strahinj Manojlović iz ivanjičkog Javor-Matisa i golman Novog Pazara Lazar Slavković.

Takođe treba napomeuti da je Guteša jedini fudbaler među 26 pozvanih reprezentativaca koji nastupa u prvoligaškom klubu, tako da će pred sobom imati i breme odbrane srpskog nižerazrednog fudbala.

Foto: FSS

Oni su budućnost srpskog reprezentativnog fudbala

 

Ivan Guteša:

Datum rođenja: 4. april 2002. godine

Mesto rođenja: Vršac

Igračka karijera: Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar U-19 (Beograd), RFK Grafičar (Beograd), BSK Borča (Beograd)

Kao što je već rečeno, selektor Dušan Đorđević je pod nacionalnu zastavu pozvao 26 fidbalera koji će se od 12. do 18. juna pripremati na Ubu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading