SPAVANJA NIJE BILO: Goreo je grad na Dunavu - Smederevo dočekalo svoje ŠAMPIONE! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir vorih

Sport

11.06.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači su znali kako da proslave veliki uspeh.

SPAVANJA NIJE BILO: Goreo je grad na Dunavu - Smederevo dočekalo svoje ŠAMPIONE! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924

Pre tačno dve decenije, tadašnja ekipa Sartida, pobedom u finalnom meču nad Crvenom zvezdom (1:0) stigla je do pehara namenjenog pobedniku nacionalnog kupa. Doček tadašnjih smederevskih fudbalera u gradu na Dunavu bio je spektakularan, a slične slike ponovile su se 20 godina kasnije.

 

Ovoga puta, fudbaleri Smedereva 1924, nakon tri godine takmičenja u okviru zapadne grupe srpskoligaškog fudbala, plasirali su se u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

U poslednjem ovosezonskom meču Smederevci su u Ljubiću slavili rezultatom 3:1, čime je šampionska trka sa glavnim konkurentom čačanskim Borcem 1926, po njih uspešno okončana.

Noć subota na nedelju za mnoge Smederevce bila je neprospavana, s obzirom da su navijači organizovali doček svojim ljubimcima po povratku iz Ljubića. Uz pesmu i pirotehnička sredstva proslavljen je povratak u drugi stepen srpskog klupskog fudbala nakon pune tri sezone.

 

Da podsetimo, Smederevo 1924 je ovosezonsko takmičenje okončao sa 24 pobede, pet remija, a jedini poraz su doživeli u susretu 24. kola koji je odigran 29. aprila protiv čačanskog Borca 1926 rezultatom 1:2.

Smederevci su poslednji put u Prvoj ligi Srbije učestvovoali u sezoni 2019/20 kada su takmičenja okončali na poslednjoj 16. poziciji sa 22 osvojena boda, ali treba napomenuti da su tokom navedenog šampionata, odlukom disciplinske komisije FSS, ostali bez deset bodova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading