ZAVESA NA ŠAMPIONAT JE SPUŠTENA: Smederevo 1924 je ŠAMPION! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je stalo u poslednjih 90 minuta igre.

ZAVESA NA ŠAMPIONAT JE SPUŠTENA: Smederevo 1924 je ŠAMPION! (FOTO GALERIJA)

Foto: youtube.com/printscreen/MerkurXtip

Poslednje takmičarska runda u ovosezonskoj Srpskoj ligi Zapad odlučivala je o šampionu i timu koji će od naredne jeseni nastupati u višem stepen takmičenja, Prvoj ligi Srbije.

 

Uoči 30. takmičarske runde, ekipe Smedereva 1924 i čačanskog Borca 1926 bile su jedine ekipe koje su konkurisale za osvajanje šampionskog pehara, ali s obzirom da je tokom današnjeg dana stigla informacija da se ekipa ariljske Budućnosti neće pojaviti na travnatom tepihu čačanskog stadiona, sve oči fudbalske javnosti bile su usmerene ka Ljubiću gde je domaći Polet dočekao ekipu iz grada na obalama Dunava.

Obe ekipe su u susret, pred punim tribinama stadiona u Ljubiću,  ušle sa jasnim ciljem da stignu do pobede, a šok za lidera usledio je u 16. minutu kada su domaćini izveli školski kontranapad koji je Obrenović krunisao pogotkom.

Samo dva minuta kasnije fudbaleri Smedereva 1924 pogađaju okviru gola, a zatim su usledili veliki protesti s obzirom da je Zličić oboren u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Kako je vreme odmicalo gosti su sve više atakovali ka golu domaćeg sastava, ali je golman Spasojević bio nepremostiva prepreka. Ipak, u 43. minutu Smederevo 1924 stiže do poravnanja rezultata. Nakon kornera i kratke kombinacije gostujućih igrača, usledio je centaršut nakon kojeg je nastala velika gužva na ivici peterca u kojoj se Stojković najbolje snašao i rezultat je poravnat.

Treba naglasiti da je, prema nezvaničnim informacijama, prilikom izlaska igrača sa terena, jedan fudbaler gostiju pogođen tvrdim predmetom u glavu i usled toga je početak drugog poluvremena kasnio desetak minuta.

 

Već u šestom minutu nastavka usledio je potpuni rezultatski preokret. Pogrešili su odbrambeni fudbaleri domaćeg sastava, usledila je kombinacija Stevića, Savkovića, da bi Stanković preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora postigao pogodak za veliku radost stotinak gostujućih navijača.

Pitanje pobednika, šampiona i putnika u viši rang takmičenja, rešio je Savković nakon soloprodora u 64. minutu.

Do kraja susreta promene reyultata nije bilo.

- Srpska liga Zapad, 30. kolo:

Polet (Ljubić) - Smederevo 1924 (Smederevo) 1:3 (1:1)

Stadion: FK Polet Ljubić

Strelci: Obrenović 16`; Stojković 43`, 51`, Savković 64`

Polet (Ljubić): Spasojević, F. Bugarčić, M. Bugarčić, Tomić, Božović, Veljović, Gavrović, Savić, Obrenović, Grujičić, Popović.

Smederevo 1924 (Smederevo): Kaličanin, Kostić, Savković, Stojković, Zličić, Marković, Sević, Panić, N. Jovanović, Bojić, J. Jovanović

Ovim susretom ekipa Smedereva 1924 je osvojila šampionski pehar i od naredne jeseni takmičiće se u višem rangu takmičenja, Prvoj ligi Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading