ISTORIJSKI TRENUTAK: Titula je stigla u Odžake - od jeseni kreće borba za prvoligaške bodove! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.06.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan koji će zlatnim slovima biti uspisan u anale kluba i grada.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Titula je stigla u Odžake - od jeseni kreće borba za prvoligaške bodove! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbalski klub Tekstilac iz Odžaka po prvi put u svojoj 104 godine dugoj istoriji, izborio je plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala.

 

Dominatno su plavo-beli stigli do šampionske titule. Tokom 27 prvenstvenih mečeva u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana, ostvarili su 20 pobeda, pet remija i svega dva poraza, a posebno treba napomenuti da su postigli 62 pogotka, dok je njihova odbrana kapitulirala svega 17 puta.

U utakmici protiv OFK Bačke iz Bačke Palanke, ekipa se oprostila od vernih navijača, a pred početak meča upriličena je i svečanost dodele šampionskog pehara.

 

Svakako u senci velikog slavlja, protekao je duel protiv nekadašnjeg superligaša, a susret je okončan rezultatom 1:1. Domaćin je do prednosti stigao već u  desetom minutu kada se u listu strelaca upisao Aleksandar Vlaisavljević. Kinačni rezultat ovog meča postignut je u 35. minutu kada je Milenković izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, lopta je u živom zidu zakačila jednog od defanzivnih fudbalera i prevarila golmana Braća.

- Srpska liga Vojvodina, 29. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - OFK Bačka (Bačka Palanka) 1:1 (1:1)

Stadion: Gradski stadion u Odžacima

Gledalaca: 600

Sudija: Goran Tešanović (Srbobran)

Strelci: Vlaisavljević u 10. minutu za Tekstilac; Milenković u 35. minutu za OFK Bačku

Žuti kartoni: Veselinović (Tekstilac); Milenković, Grčić (OFK Bačka)

Crveni karton: Sremčević (OFK Bačka)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Dimković (Ignjatović), Šiškov, Stanković, Zulfić, Vlaisavljević, Đurić, Veselinović, Nikolić (Luković), Zekić, Anđelković.

OFK Bačka (Bačka Palanka): Grčić, Jelić, Panjak (Vlajkov), Rakić, Trifunović (Petković), Bratić (Ilić), Milenković (Stamatović), Vukanović, Gagić, Sremčević, Jevtić.

 

 

Do kraja ovosezonskog takmičenja, Tekstilac će narednog vikenda gostovati u Pančevu gde će e sastati sa ekipom Dinama 1945, a zatim sledi zasluženi odmor za sve igrače, dok je pred rukovodstvom kluba veliki posao u jačanju svih struktura, kako bi se što spremnije dočekao start u višem rangu takmičenja, Prvoj ligi Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading