OGLASIO SE I SPORTSKI DIREKTOR ŠAMPIONA: Sada je mnogo toga jasnije - analiza sezone, pojačanja i novi stadion u fokusu su interesovanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za elitni rang već su otpočele.

OGLASIO SE I SPORTSKI DIREKTOR ŠAMPIONA: Sada je mnogo toga jasnije - analiza sezone, pojačanja i novi stadion u fokusu su interesovanja!

Foto: Starsport

Novobeogradski IMT bio je dominantan u ovosezonskoj Prvoj ligi Srbije i zasluženo je stigao do plasmana u Superligu Srbije, prvi put u svojoj sedam decenija dugoj istoriji.

 

Analizu svega učinjenog iszneo je sportski direktor kluba sa popularne "Traktor Arene":

- Dugo smo išli ka ovom cilju, sada je prošla euforija, nismo ni mi očekivali da će biti ovako ubedljivo, jer smo pet kola pre kraja ušli u Super ligu, ostvarili cilj. Druga liga je izjednačena, gradovi stoje iza klubova, svi protivnici su približno jednaki, što je očiti primer prošla sezona. Borbeno takmičenje i teško za igranje, sa mnogo mladih igrača za koje verujem da će napraviti imena u našem fudbalu. Tu je miks iskusnih igrača koji su dosta dali, imali veliku karijeru i ovde je polako privode kraju - istakao je u razgovoru za portal "Srbijasport.net" Predrag Govedarica.

Prvi operativac "traktorista" ima jasan plan pred narednu sezonu:

- Uveren je da će IMT-e igrati atraktivan fudbal, sličan TSC-u, atraktivno, brzo, sa mnogo mladih igrača, da probamo da očaramo ljude.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK IMT (@fk.imt)

 

Klub sa stadiona pored novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica", superligaške mečeve neće moći da igra na svom terenu koji ne zadovoljava kriterijume elitnog ranga takmičenja:

- Ideja za novi stadion ima, naš entuzijazam je bezgraničan, pronašli smo neka sredstva, nije to dovoljno za ceo stadion, ali postoje sredstva za nekih 40 odsto od kapaciteta koje traži Super liga. Urađen je veštak od 110 metara, balon za decu, probaćemo da uradimo tribine, da ovde može da se igra Evropa, to je 2.100 mesta sa postojećom ložom i nfrastrukturom koja je potrebna.

Foto: FK IMT

Popularna "Traktor Arena"

 

Navijači nestrpljivo išekuju informaciju gde će IMT naredne sezone dočekivati svoje rivale u borbama za superligaške bodove:

- Ne mogu da otkrijem, jer trenutno ne znam ni ja, u razmatranju su dva stadiona. Licencu smo dobili za Čukarički, ali Čukarički je dobio dozvolu da gradi moderniji stadion, tako da smo sada u pregovorima za drugi stadiuon. Stadioni su u Beogradu, nije isključeno da se desi nešto van Beograda, ali za sada su prvi pikovi u glavnom gradu.

Potpuno je jasno da je pred novobeogradskim klubom izuztno zanimljivo leto. Očekuje se da se ekipa i igrački pojača kako bi bila što konkurentnija u eliti. Naredni period će pokazati koje novajlije će pojačati redove "traktorista", a kako sportski direktor kluba ističe, IMT je poznat kao klub koji se uvek prostire onoliko koliko je u mogućnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading