VIŠE OD OVOGA SE NIJE MOGLO: Radulović i Makarić srušili snove Grafosa - Radnik će i od jeseni biti SUPERLIGAŠ!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.06.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Realnost.

VIŠE OD OVOGA SE NIJE MOGLO: Radulović i Makarić srušili snove Grafosa - Radnik će i od jeseni biti SUPERLIGAŠ!

Foto: TV Arena sport/printscreen

Nadali su se svi u redovima beogradskog RFK Grafičara, da mogu u Surdulici stići do potrebnog rezultata koji bi im doneo i istorijski plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, ali do toga nije došlo.

Surduličani su golovima Andrije Radulovića iz jedanaesterca i Milana Makarića, stigli do zaslužene pobede, ali se slobodno može reći da u ovom dvomeču, možda nije pobedila mnogo bolja, ali svakako iskusnija ekipa koja će i devetu sezonu uzastopno biti deo Superlige Srbije.

 
Radnik (Surdulica) - RFK Grafičar (Beograd) 2:0 (1:0)

/ A. Radulović 40`(11.m), M. Makarić 89`/

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

90+4. minut: Istovremeno i Stevanović dobija žuti karton.

90+4. minut: Duronjić zbog koškanja dobija drugi žuti, samim tim i crveni karton. Radnik ostaje sa igračam manje.

89. minut: GOOOOOL: Milan Makarić rešava pitanje pobednika. Polukontru gostiju iskusni napadač je realizovao, postigavši svoj prvi pogodak od kako se vratio u redove surduličkog kluba - 2:0.

83. minut: Stojčev menja Dimitrića. Grafičar ubacuje sveže igrače u sam finiš meča.

78. minut: Dvostruku izmenu pravi trener Neđić. Iz igre su izašli Stajić i Petrović, a u nastavku meča njih menjaju Vasiljević i Mijatović.

77. minut: Žuti karton za Makarića koji je u skoku rukom u lice udario fudbalera Grafičara.

76. minut: Nova izmena u domaćem sastavu. Oreščanin menja Rustemovića.

73. minut: Neverovatne prilike da reše pitanje pobednika propustili su Makarić i Bogdanović, a golman Guteša je u desetak sekundi načinio dve izvanredne intervencije. Hoće li se navedeni promašaji osvetiti Radniku?

71. minut: Nove izmene u ekipi Radnika. Izlazi Radulović, a njega menja Dražić. Na terenu će biti i Bogdanović koji menja Subotića.

68. minut: Velika prilika za Makarića, ali je Guteša sjajno intervenisao. I ovoga puta je došlo do ofsajd pozicije, ali sudija Sumović je pustio prednost i opravdano dozvoli oda se igra nastavi.

66. minut: Velika šansa za Grafičar, ali se Vukićević i Đurić nisu najbolje snašli u petercu Radnika, mada se čini da bi i eventualni pogodak bio poništen zbog ofsajd pozicije.

63. minut: Zbog prekršaja kojim je zaustavio kontranapad Grafičara, Duronjić dobija javnu opomenu.

60. minut: Pokušao je udarcem Uroš Stojanović da ugrozi gol gostiju nakon kornera koji je izveo Radulović, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

58. minut: Prva ozbiljnija prilika za Radnik u nastavku susreta, ali je do dubinske lopte pre stigao golman Guteša.

57. minut: Izmena u ekipi Radnika. Umesto Kunića, na teren ulazi Makarić.

50. minut: Sjajan udarac Ibanjeza iz slobodnog udarca sa 17, 18 metara, ali je golman Ranđelović paradom sačuvao svoju mrežu.

Počelo je drugo poluvreme.

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

45+4. minut: Žuti karton za Dušana Stevanovića zbog nesportskog prekršaja.

45+3. minut: Pokušao je Kunić da uputi udarac ka golu "grafosa" iz povoljne prilike, iskosa sa leve strane, ali je lopta završila van granica stadiona.

44. minut: Žuti karton za Luisa Ibanjeza koji je nakon prekršaja nad Lazićem, protestvovao zbog sudijske odluke.

40. minut: GOOOOOL: Precizan sa bele tačke bio je Andrija Radulović - 1:0.

36. minut: Velika greška Vukićevića koji je pokušao da vrati loptu golmanu. On je stigla do fudbalera Radnika i golmanu Guteši nije ostalo ništa drugo nego da obori Duronjića. Jedanaesterac.

34. minut: Sjajan prodor Kunića po levom krilu, ali centaršut nije bio adekvantan.

33. minut: Pokušao je Đorđe Đurić sa tridesetak metara, ali lopta je otišla iznad gola Ranđelovića.

28. minut: Obazriva igra na obe strane. Lopta je uglavnom između dva šesnaesterca.

16. minut: Pokušao je Andrija Radulović udarcem iz daljine, ali problema za Gutešu nema.

11. minut: Ozbiljan napad gostuju iz prestonice. Centaršut Stajića i nesporazum domaćih fudbalera nakon čega je došlo do kornera. Usledio je centaršut i odličan udarac Petrovića koji je Ranđelović krajnjim naporom uspeo da zaustavi.

4. minut: Prva ozbiljnija akcija fudbalera Radnika i prvi korner, ali je nakon centaršuta Andrije Radulovića, sudija Novak Simović dosudio, u košarkaškom žargonu, prekršaj u napadu.

Utakmica je počela. Prvi sa centra su krenuli domaći fudbaleri.

Radnik (Surdulica): Ranđelović, Rustemović, Kunić, Bondarenko, Subotić, Duronjić, Stevanovć, Lazić, Stojanović, Abubakar, Radulović. Trener. Slavoljub Đorđević

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Nedeljković, Petrović, Ivelja, Đurić, Vico, Đurić, Vukićević, Stajić, Ibanjez, Dimitrić. Trener: Marko Neđić

- Informacije:

Stadion: "EFBET", Surdulica

Kapacitet: 3.312

Sudija: Novak Simović

Datum: Nedelja, 4. jun

Početak: 16 časova

- Uvod:

Tokom prvog susreta koji je odigran pre četiri dana, mreže su se tresle samo po jednom na svakoj strani. "Grafose" je do prednosti doveo Pavle Ivelja u 64, minutu, da bi konačan rezultat prvog baraž meča, postavio Ranko Jokić koji je mrežu golmana Ivana Guteše zatresao u 87. minutu susreta.

 

 

Narednih 90 minuta fudbala rešiće pitanje, hoćemo li surdulički klub gledati i devetu uzastipnu sezonu u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala, ili će od jeseni RFK Grafičar prvi put u svojoj istoriji krenuti u borbu za superligaške bodove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading