FSS JE DONEO KONAČNU ODLUKU: Ostvareno na terenu, potvrdila je i komisija za licenciranje - klub je dobio dozvolu za takmičenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.06.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema...

FSS JE DONEO KONAČNU ODLUKU: Ostvareno na terenu, potvrdila je i komisija za licenciranje - klub je dobio dozvolu za takmičenje!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbalski klub Tekstilac iz Odžaka zabeležio je istorijsko ostvarenje. I pored činjenice da je do okončanja ovosezonskog takmičenja u okviru Srpske lige Vojvodina, ostalo da se odigraju dva prvenstvena kola, sportski kolektiv iz mesta koje se prvi put u spisima pominje još 1389. godine, od naredne jeseni, krenuće u borbu za prvoligaške bodove.

 

Tokom 26 prvenstvenih mečeva, koliko je u ovom trenutnu odigrano, Tekstilac je zabeležio 20 pobeda, četiri remija i dva poraza i sa 64 osvojena boda dominantno stiže do šampionskog pehara.

Međutim, i pored svih ostvarenja na terenu, postavljalo se pitanje da li će klub i nastupiti u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala, a odluka je bila na Komisijia za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije. Ljubitelji fudbala u Odžacima sada mogu da odahnu, s obzirom da je Komisija donela odluku. Utvrđeno je da su ispunjeni svi uslovi za "A", "B" i "C" kriterijume, tako da je sada i definitivno jasno da će Tekstilac iz Odžaka biti deo prvoligaškog karavana u sezoni 2023/24.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Južnoamerička atmosfera iz Odžaka, preliće se i na prvoligaški karavan

 

Pred novim prvoligašem su još dva prvenstvena duela u aktuelnoj sezoni. U Odžake prvo dolazi nekadašnji superligaš iz Bačke Palanke, OFK Bačka, a na oproštaju od "Treče lige" srpskog fudbala, Tekstilac će se sastati u Pančevu sa ekipom Dinama 1945.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading