IZAĐEŠ NA TEREN KADA JE NAJTEŽE I POBEDIŠ: "Široki potok" dočekao titulu - minimalac Omladinca dovoljan za pehar i viši takmičarski rang! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir vorih

Sport

01.06.2023

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki derbi odlučivao je o šampionkoj tituli i plasmanu u viši rang takmičenja.

IZAĐEŠ NA TEREN KADA JE NAJTEŽE I POBEDIŠ: "Široki potok" dočekao titulu - minimalac Omladinca dovoljan za pehar i viši takmičarski rang! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Omladinac Rakinac

"Široki potok" je konačno i to dolekao. Nakon šest sezona takmičenja u okviru Opštinske lige Velika Plana, sportski kolektiv iz Rakinca, trijumfom u velikom derbiju protiv direktnog konkurenta, stigao je do šampionske titule i plasmana u viši rang takmičenja, Podunavsku okružnu ligu.

 

U okviru 14. kola opštinskog takmičenja, ekipa Omladinca iz Rakinca dočekala je na stadionu "Široki potok" Slogu iz Miloševca. I pre susreta znalo se da je domaćinu, radi ostvarenja zacrtanog cilja, neophodna pobeda, dok je gostima bio dovoljan i bod kako bi se okitili šampionskim lovorikama.

Shodno važnosti susreta, obe ekipe su na teren izašle u svojim najjačim sastavima. 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u petom minutu susreta. Naokn kornera koji je izveo kapien domaćeg sastava Miloš Ristić, čuvar mreže gostiju Jasmin Petković je loše procenio let lotpte, zakačio je vrhovima prstiju, a ona je na drugoj stativi stigla do Stefana Petkovića koji je sproveo u mrežu za erupciju oduševljenja domaćih ljubitelja fudbala.

 

 

U nastavku susreta viđena je velika borba uglavnom na sredini terena, ali su obe ekipe imale svoje prilike za postizanje gola. Gosti iz Miloševca su i uspeli da zatresu mrežu golmana Lekića nakon slobodnog udarca, ali je pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Rovovska borba puna akcija, lepih driblinga i pokušaja da se postigne gol više obeležila je drugo poluvreme.

U periodu od 55 do 85 minuta treneri obe ekipe izvršili su po tri izmene i pokušali svežim snagama do promene rezultata, ali do toga ipak nije došlo. 

Poslednji zvižduk sudije Slavka Ribaća, označio je i početak velikog slavlja. Pesma zadovoljnih navijača odzvanjala je "Širokim potokom", a istovremeno je kapitenu Omladinca Milošu Ristiću uručen i pehar namenjen najboljoj ekipi Opštinske lige Velika Plana.

 

- Opštinska liga Velika Plana, 14. kolo:

Omladinac (Rakinac) - Sloga (Miloševac) 1:0 (1:0)

Stadion: "Široki potok"

Sudija: Slavko Ribać

Strelac: S. Petković u 5. minutu za Omladinac

Omladinac (Rakinac): Lekić, Đorđević, Petković, N. Govedarović, Simić, J. Ristić (Vučićević), Nikolić, Trunić, U. Govedarović, M. Ristić (Lazović), Lj. Lekić (Marisavljević). 

Sloga (Miloševac): Petković, Dević (Đurić), Jovanović, Živković, Stojanović, A. Milovanović, (Vuksanović), Ahmeti, N. Milovanović, Stojadinović, Lazarević (Manojlović), Stekulac. 

Po okončanju susreta iz redova stručnog štaba šampiona su izjavili:

- Šta reći, srećni smo zbog ostvarenog cilja. To je ono što smo sebi postavili još u sezoni 2020/2021. Pokušavali smo dve sezone za redom da dođemo do plasmana u viši rang, nismo uspevali. Iskusniji i zreliji i pojačani novajlijama ušli smo u borbu za šampionsku titulu i svi zajedno u klubu smo verovali da možemo da ostvarimo svoj cilj. Zajedništvo, mentalni sklop pobednika, timski duh, vera u nas su karakteristike koje su nas održale i dovele do titule šampiona i plasmana u viši rang. Biti šampion i pobednik je stanje svesti. Mi imamo mentalni sklop pobednika i ljudi koji veruju u sebe. Ono što je najbitnije, danas je poslata lepa slika iz Rakinca, da je pobedio fudbal. Zahvaljujemo se svim ljubiteljima fudbala koji su bili uz nas i koji su nam davali dodatnu snagu i energiju kada je ona bila potrebna. Takođe se zahvaljujemo odličnoj ekipi Sloge na fer i korektnoj igri i želimo im sreću u baražu i da se od jeseni zajedno takmičimo u podunavskom okrugu. Zahvaljujemo se svim prijateljima i sponzorima koji su pomogli u radu i funkcionisanju kluba kako bi naš klub svakog dana napredovao, bio bolji i predstavljao naš Rakinac na najbolji mogući način. Ovde se pravi nešto dobro i korisno za dobrobit celog našeg društva. Srećni smo zbog toga.

Foto: FK Omladinac Rakinac

Minimalac je bio dovoljan za veliko slavlje

 

Za kraj da podsetimo, ekipa Omladinca iz Rakinca kao šampion Opštinske lige Velika Plana, od naredne jeseni će se takmičiti u višem rangu takmičenja, dok će Sloga iz Miloševca kroz baraž mečeve pokušati da stigne do identičnog ostvarenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading