RAZLOGA ZA BRIGU NEMA: Sve će biti spremno za takmičenje u elitnom rangu! Uskoro sledi i novo iznenađenje - grad dobija novu fudbalsku lepoticu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već punih deset dana grad na Tamišu, na fudbalskoj mapi Srbije figurira kao deo superligaškog karavana.

RAZLOGA ZA BRIGU NEMA: Sve će biti spremno za takmičenje u elitnom rangu! Uskoro sledi i novo iznenađenje - grad dobija novu fudbalsku lepoticu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Železničar Pančevo

Nakon utakmice na stadionu "kraj Studenjaka" koja je odigrana prvog vikenda meseca maja, fudbaleri pančevačkog Železničara i zvanično su postali deo srpske fudbalske elite.

 

U duelu protiv novobeogradskih "majstora", popularna "pančevačka dizelka" slavila je rezultatom 3:0 čime je ostvarila nedostižnu bodovnu razliku u odnosu na najbližeg konkurenta, ekipu RFK Grafičara.

Veliko slavlje u Pančevu upriličeno je već u narednom takmičarskom kolu kada je na stadion Sportskog centra "Mladost" stigla ekipa Inđije Toyo Tires, a i pored neuspeha (0:1), niko od prisutnih na tribinama nije bio nezadovoljan, mada se mora istaći da je među pristalicama pančevačkog kluba ipak provejavala izvesna zabrinutost.

Naime, postavilo se pitanje gde će Železničar kao domaćin igrati svoje superligaške mečeve

Fudbalskim krugovima pojavila se priča da bi "pančevačka dizelka" svoje mečeve mogla da igra i na popularnoj "Tvrđavi" u Smederevu, međutim, kako prenose beogradski mediji do toga ipak neće doći.

Sada je već definitivno jasno da će Železničar svoje mečeve kao domaćin i u elitnom rangu srpskog fudbala igrati na svom stadionu Sportskog centra "Mladost" koji će nakon radova koji su uveliko u toku imati kapacitet od 2.300 sedećih mesta, kao i svečanu i novinarsku ložu. Uz navedeno, do 10. juna na stadionu će biti postavljeni i reflektori čime će se steći svi uslovi da pančevačka fudbalska lepotica dobije licencu za odigravanje superligaških mečeva.

 

Istovremeno se pojavila i informacija koja će svakako obradovati sve ljubitelje fudbala u gradu na obalama Tamiša. Naime, planira se i izgradnja potpuno novog stadiona kapaciteta od 5.500 mesta. Lokacija je već određena i planira se da Pančevo već za četiri godine dobije potpuno novi sportski objekat.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading