GRADSKI DERBI U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA JE U DRUGOM PLANU: Srpski klub stigao u "grad mode" - Milan i Inter kao uvertira u duel na "Sivika Areni"! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U žiži evropske fudbalske javnosti biće Lombardija gde će se odigrati revanš susret polufrinala elitnog evropskog klupskog takmičenja u kojem će gradski rivali odlučiti o prvom finalisti ovosezonske Lige šampiona.

GRADSKI DERBI U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA JE U DRUGOM PLANU: Srpski klub stigao u "grad mode" - Milan i Inter kao uvertira u duel na "Sivika Areni"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Pre samo šest dana na milanskom "San Siru" fudbaleri Intera savladali su "rosonere" golovima džeka i Mkhtarijana rezultatom 2:0 čime su stekli ubedljivu prednost uoči revanš meča polufinalne runde Lige šampiona za sezonu 2022/23.

 

Ovoga puta derbi Lombardije će se odigrati na stadionu "Đuzepe Meaca", ali se slobodno može reći da će predstavljati i uvertiru za ono što sledi dan kasnije, u sredu 17. maja.

Naime, 24 časa nakon susreta Intera i Milana u "gradu mode" u okviru Feniks trofeja, beogradski Miljakovac će odigrati svoj poslednji evropski meč u premijernoj sezoni na međunarodnoj sceni.

Prethodne srede popularna "radnička klasa" je porazom u Kopenhagenu od ekipe Skjolda (0:5) i definitivno izgubila sve šanse da se nađe na završnom turniru Feniks trofeja, ali svakako momci iz prestoničkog naselja, put Milana nisu krenuli sa belom zastavom.

Prvi duel između Miljakovca i milanske Brere koji je odigran na popularnom "krovu" na Voždovcu 22. novembra prethodne godine, okončan je trijumfom italijanskog fudbalskog kolektiva rezultatom 5:3, a navedeni susret j obeležio Abo El Ata koji je tri puta zatresao mrežu "radničke klase". Treba napomenuti da su pogotke za Miljakovac, jedine golove u ovosezonskom takmičenju, postigli Petković u 54, Nicović u 72. i Ranković u 90. minutu susreta.

 

 

- Feniks trofej - "grupa C":

Brera Milano (Italija) - Miljakovac (Srbija)

Stadion: "Sivika Arena", Milano

Datum: Sreda, 17. maj

Početak: 21 čas

Prvi meč: 5:3

Fudbalerima Brere predstojeći susret je od velikog značaja, s obzirom da im je neophodan trijumf kako bi ostali u trci za plasman na završni turnir koji će biti odigran 7. i 8. juna upravo u privrednom centru Lombardije", a finalni susret ovosezonskog takmičenja biće odigran na velelepnom "San Siru"

Foto: Instagram.com/Fenix trophy

Tabela "grupe C" Feniks trofeja

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading