STIŽU GRMLJAVINSKE NEPOGODE U SRBIJU! Ovi dani u nedelji pred nama biće olujni i teški! EVO DA LI UOPŠTE DA KREĆETE NA PRVOMAJSKI URANAK!

Autor:

Vesti

29.04.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi maj donosi promene - atmosfera će se destabilizovati, pa se u sredu posle podne očekuje povećanje oblačnosti.

STIŽU GRMLJAVINSKE NEPOGODE U SRBIJU! Ovi dani u nedelji pred nama biće olujni i teški! EVO DA LI UOPŠTE DA KREĆETE NA PRVOMAJSKI URANAK!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

U narednim danima Srbija će biti pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska. Očekuje nas vedro i stabilno vreme, ali će biti i toplo, s maksimalnom temperaturom iznad 25°C. Vetar će biti prisutan i biće vrlo vetrovito. Posebno će biti izražen u košavskom području i na planinama, gde će duvati veoma jaka košava, a na jugu Banata može dostizati olujne udare od 80 do 100 km/h, ističe meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Prvi maj donosi promene - atmosfera će se destabilizovati, pa se u sredu posle podne očekuje povećanje oblačnosti. Kasnije tokom dana, posebno u južnim, zapadnim i centralnim, kao i brdsko-planinskim predelima, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalno i kratkotrajne grmljavinske nepogode.

U četvrtak će situacija biti promenljiva u svim delovima Srbije, sa toplim, sparnim i nestabilnim vremenom, uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Postojaće povoljni uslovi za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Na pojedinim mestima moguće su i značajne količine padavina u kratkom vremenskom periodu.

Košava će nastaviti da duva do četvrtka, nakon čega će vetar promeniti smer i biti severozapadni. U petak i subotu očekuje se promenljivo oblačno vreme, svežije, s povremenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Postojaće i mogućnost kratkotrajnih grmljavinskih oluja i nepogoda. Temperature će biti u padu, a subota će biti najhladniji dan u nedelji, s maksimalnom temperaturom ispod 20°C.

U nedelju, na Vaskrs, veći deo Srbije može očekivati promenljivo oblačno vreme, suvo sa sunčanim periodima, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova i grmljavine na pojedinim mestima. Maksimalne temperature biće oko 20°C u većini predela.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading