SAN SVIH GENERACIJA KONAČNO JE DOSANJAN: Nakon 104 godine postojanja u Odžacima će se igrati prvoligaški fudbal!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrnaesti dan meseca maja 2023. godine zlatnim slovima će biti upisan u klupske anale.

SAN SVIH GENERACIJA KONAČNO JE DOSANJAN: Nakon 104 godine postojanja u Odžacima će se igrati prvoligaški fudbal!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Sve je gotovo. Fudbalski klub Tekstilac iz Odžaka, četiri koja pre kraja ovosezonskog takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina i teoretski je obezbedio šampionsku titulu i plasman u Prvu ligu Srbije.

 

Klub koji je osnovan davnog 19. aprila 1919. godine, po prvi put u svojoj istoriji od naredne jeseni kreće u žetvu bodova u okviru drugog stepena takmičenja nacionalnog klupskog fudbala.

Pobedom u Stanišiću nad istoimenom ekipom rezultatom 5:1, sportski kolektiv iz Odžaka stekao je nedostižnu bodovnu prednost. 

Pred oko 200 ljubitelja fudbala u Stanišiću, gosti su već tokom prvog poluvremena stekli dva gola prednosti. U listu strelaca su se upisali Zulfić u 16. i Vlaisavljević u 21. minutu susreta, da bi u nastavku nakon pogotka Matijaša kojim je za trenutak unešena rezultatska neizvesnost, pitanje pobednika bilo rešeno nakon drugog pogotka Zulfića, a "tačka na i" stavljena je u 73. i 83. minutu kada su mrežu Markovića zatresli i Veselinović i Ignjatović.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Pravo slavlje tek predstoji

 

- Srpska liga Vojodina. 26. kolo:

Stanišić (Stanišić) - Tekstilac (Odžaci) 1:5 (0:2)

Stadion: FK Stanišić

Gledalaca: 200

Sudija: Todić (Vrdnik)

Strelci: Matijaš 52; Zulfić 16, 60, Vlaisavljević 21, Veselinović 73, Ignjatović 83

Stanišić (Stanišić): Marković, Erdelji, Andrić, Matijaš, Kulpinac, Stanić, Žuža, Radeka, Ivandekić, Lazić (Vemić), Đurđev (Lončar).

Tekstilac (Odžaci): Studen, Dimković, Marjanović (Šiškov), Zulfić, Vlaisavljević (Ćirić), Đurić (Plavšić), Luković (Ignjatović), Veselinović, Nikolić (Stanković), Zekić, Anđelković.

Nakon ovog trijumfa Tekstilac na liderskoj poziciji ima 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac iz Šajkaša, a do kraja ovosezonskog takmičenja odigraće i mečeve protiv novobanovačkog Omladinca, staropazovačkog Jedinstva, OFK Bačke iz Bačke Palanke, a "zavesa na ovosezonsko takmičenje biće spuštena" 10. juna kada če novi prvoligaš gostovati u Pančevu ekipi Dinama 1945.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading