ISTORIJSKI TRENUTAK: Sve je gotovo - Pančevo ima SUPERLIGAŠA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano se i dogovdilo.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Sve je gotovo - Pančevo ima SUPERLIGAŠA!

Foto: FK Železničar Pančevo

San koji je trajao više od sedam i po decenija, konačno je dosanjan. Grad na obalama Tamiša, konačno ima člana srpske klupske fudbalske ekipe.

 

Železničar iz Pančeva novi je član Super lige Srbije.

U susretu četvrte runde plej-ofa Prve lige Srbije, "pančevačka dizelka" je na novobeogradskom stadionu "kraj Studenjaka" ubedljivo savladala domaći Radnički rezultatom 3:0, čime su i teoretski, tri kola pre kraja ovosezonskog takmičenja obezbedili plasman u viši rang.

Foto: FK Železničar Pančevo

I susret "kraj Studenjaka" je počeo minutom ćutanja

 

Znali su gosti da sa tri osvojena boda stižu do toliko željenog ostvarenja i samim tim su ofanzivno ušli u meč, Već u 11. minutu "pančevačka dizelka" stiže do prednosti preko Daria Grgića, a kada je četrnaest minuta kasnije Nikola Lainović duplirao prednost, Pančevci su već mogli da počnu sa slavljem.

Nastavak susreta protekao je u iščekivanju poslednjeg zvižduka sudije Stefana Đokića, ali je u samom finišu Strahinja Jovanović trećim pogotkom potvrdio 19. prvenstvenu pobedu pančevačkog sportskog kolektiva koja istovremeno znači i plasman u Super ligu Srbije.

- Plej-of Prve lige Srbije, 4. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - Železničar (Pančevo) 0:3 (0:2)

Stadion: "kraj Studenjaka"

Sudija: Stefan Đokić

Strelci: S. Tomanović 11`, N. Lainović 25`, S. Jovanović 90`

Žuti kartoni: Kojić, Gluščević, Ćurčić, Brežančić (Radnički); Obradović (Železničar)

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Andrić (Ćurčić), Brežančić, Gordić (Gluščević), Kojić, S. Lukić, Marjanović (M. Lukić), Matejević, Nuredini (Sekulić), Pešić, Đokić (Veličković).

Železničar (Pančevo): Živković, Balaž, Grgić (S. Jovanović), M. Jovanović, Konatar, Kordić (Mirosavljev), Lainović (Janković), Obradović, Petrović (Obrenović), Tomanović, Đorđević.

Foto: FK Železničar Pančevo

Istorijski rezultat

Priliku da ped svojim navijačima proslavi istorijski uspeh fudbaleri Železničara će imati narednog vikenda kada če na stadionu sportskog centra "Mladost" u Pančvu dočekati ekipu Inđije Toyo Tires, dok će "novobeogradski majstori" odmeriti snage sa imenjakom iz Sremske Mitrovice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading