FUDBALSKI GLOBTROTER NE NAMERAVA DA SE ZAUSTAVI! Kaluđerović ODUŠEVLJEN pobedom i atmosferom u derbiju! O Zvezdi, inostranstvu, uspesima...

Autor:

Sport

14.05.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji napadač Crvene zvezde izrastao je u junaka pobede OFK Beograda nad Zemunom u Gornjoj varoši.

FUDBALSKI GLOBTROTER NE NAMERAVA DA SE ZAUSTAVI! Kaluđerović ODUŠEVLJEN pobedom i atmosferom u derbiju! O Zvezdi, inostranstvu, uspesima...

Foto: OFK Beograd

Svuda pođi, kući dođi. Tom logikom vodio se i Andrija Kaluđerović, fudbalski globtroter, koji je obišao "pola sveta" i na kraju se "skrasio" u matičnom OFK Beogradu.

Upravo je sa Stare Karaburme bivši napadač Crvene zvezde krenuo da krči svoje ime, da bi se posle tri pune decenije vratio na vetrovitu Staru Karaburmu, kako bi pomogao "romantičarima" da ponovo zaigraju na prvoligaškoj sceni.

Na kraju je, u najvećoj meri, uspeo u tome, pošto su izabranici Sima Krunića pobedom u derbiju nad Zemunom u Gornjoj varoši došli pred vrata raja, budući da u preostala tri kola sami odlučuju o svojoj sudbini.

Foto: Starsport

 

- Bilo je baš napeto! Najveći deo meča smo igrali sa čovekom manje, malo nas je poremetio rani crveni karton, ali smo uspeli da istrajemo i odnesemo važnu pobedu - počeo je priču za "Republiku" Andrija Kaluđerović, junak subotnjeg derbija u Ugrinovačkoj ulici.

Republika

Foto: Starsport

Kaluđerović u dresu Crvene zvezde

Imao je priliku da igra večiti derbi u dresu Zvezde protiv Partizana, ali priznaje da ovako nešto u karijeri još nije doživeo.

- Zaista je bila milina igrati pred 5.000 navijača, pravi fudbalski spektakl, oba kluba imala su podršku kakvu svaki igrač može samo da poželi. Možda je samo sudija odlukom da nam dodeli crveni karton poremetio taj ambijent, ali sve se zaboravlja kada se pobedi. Ostaje da dobijemo naredna tri meča i potvrdimo primat u ovom rangu.

Foto: OFK Beograd

 

Kaluđerović je tokom karijere promenio čak 26 klubova, igrao je gotovo na svim kontinentima, od Azije do Australije, ipak, dane u Velingtonu posebno pamti.

- Najlepša mi je uspomena, što se tiče inostranstva, igranje u Australiji. Sjajna zemlja, po zakonima i za život, možda su to pokvarili nekim odlukama tokom korona virusa, ali u globalu, za poželeti da se tamo živi.

Republika

Foto: Starsport

 

Boravak na Marakani nikada neće zaboraviti. I danas, kad god mu vreme dozvoli, ode da pogleda "svoju Zvezdu":

- Drago mi je što se klub vratio na stare staze, slavne prošlosti i postao "klupčina". Idem na utakmice kad nađem slobodno vreme, međutim, igrački sam maksimalno fokusiran na obaveze u OFK Beogradu i naš povratak na elitnu fudbalsku scenu.

Igrali ste u mnogim evropskim klubovima, sa Žalgirisom osvojili titulu prvaka, ali...

- Nigde nije kao u Srbiji, ne zaostaju Litvanci samo po kvalitetu za nama, ni infrastruktura im nije za preveliki ponos. Možda dva-tri kluba u državi ispunjavaju evropske standarde, ostalo je slično našem.

Republika

Foto: OFK Beograd

Kaluđerović postiže gol u derbiju protiv Zemuna

Ukoliko se "romantičari" plasiraju u Prvu ligu, planirate li odlazak sa Stare Karaburme i selidbu u novi klub?

- Ne, definitivno, ostajem do daljnjeg u Srbiji. U OFK Beogradu ću jednog dana i završtiti karijeru, nadam se na superligaškoj sceni - istakao je Andrija Kaluđerović za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading