BIVŠI IGRAČ ZVEZDE RASTUŽIO GORNJU VAROŠU! OFK Beograd dobio Zemun i ZAKUCAO na vrata višeg ranga!

Autor:

Sport

13.05.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su Zemun u Gornjoj varoši rezultatom 1:0 (1:0), u derbiju 27. kola beogradske grupe Srpske lige.

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE RASTUŽIO GORNJU VAROŠU! OFK Beograd dobio Zemun i ZAKUCAO na vrata višeg ranga!

Foto: Starsport

Ovom pobedom tim sa Stare Karaburme načinio je veliki korak ka povratku u Prvu ligu, pošto se trijumfom izjednačio sa zeleno-plavima po broju bodova (58) na liderskoj poziciji, ali izabranici Sima Krunića imaju bolji međusobni skor (prvi meč 0:0), što im širom otvara vrata plasmanu u viši rang.

Republika

Istina, do kraja prvenstva ostalo je još tri kola, ali teško je očekivati da će nekadašnji superligaš sa obale Dunava kiksirati kod kuće protiv surčinskog Jedinstva i BSK Borče u poslednjem kolu, odnosno, između toga na gotovanju Studentskom gradu.

„Romantičari“ su bolje ušli u utakmicu i prvi došli do prilike za gol. Ofk Beograd je imao šansu u 8. minutu preko Filipa Minića, kome je prethodno odlično centrirao Marinković, ali je fudbaler gostiju sa nekoliko metara poslao loptu pored stative Zemunovog gola.

Republika

Foto: Starsport

 

Uzvratio je Zemun 11 minuta kasnije, posle jedne kontre i udarca Ademija, golman Stanković je sjajno intervenisao i ostavio „romantičare“ u igri.

Upornost se gostima sa Stare Karaburme isplatila u 28. minutu, kada je bivši igrač Zvezde iskusni Andrija Kaluđerović posle ubačene lopte iskoristio odbitak golmana Davidovića, naleteo je na loptu i iz blizine levicom rutinski sproveo loptu u nezaštićenu mrežu – 0:1.

ZEMUN – OFK BEOGRAD 0:1 (0:1)

Strelac: Kaluđerović 28. Sudija: Srđan Jovanović. Stadion: Gradski u Gornjoj varoši. Crveni karton: Mimović (OFK Beograd) 33.

Zemun: Davidović, Stojanović, Đalović, Mitrović (46. Vukčević), Kiso, Lazar Ristovski, Božić, Lazović (56. Dakić), Ademi, Svetličić, Mikan.

OFK Beograd: Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Đermanović, Plavšić, Minić, Smiljanić (73. Stojanović), Bajić, Kasalica, Kaluđerović (39. N. Stanković).

Neoprezna reakcija Ognjena Mimovića mogla je skupo da košta „romantičare“, pošto su od 33. minuta ostali sa desetoricom na terenu. Mladi fudbaler je u kratkom vremenskom intervalu bez razmišljanja zaradio dva žuta kartona, pa mu je najbolji srpski sudija Srđan Jovanović u finišu prvog poluvremena pokazao put u svlačionicu.

Foto: Starsport

 

Žrtvovao je Simo Krunić strelca vodećeg gola Kaluđerovića u 39. minutu i, posle isključenja Mimovića, na teren poslao Nenada Stankovića, izvadivši iz igre dotad zapaženog golgera sa prebogatim evropskim i domaćim iskustvom. Pojačao je iskusni stručnjak defanzivu, što mu se na kraju i isplatilo, jer je odbrana OFK Beograda ostala nesavladana.

Najbolju šansu za izjednačenje, Zemun je imao u 60. minutu preko Stefana Dakića, ali je golman Stanković imao sreće, pošto je mladi fudbaler šutirao glavom pored stative. Isto je bilo 120 sekundi kasnije, posle centaršuta Ademija, kada je udarac prohujao kraj donje desne konstrukcije golmana OFK Beograda.

Do kraja utakmice, "romantičari" su, ipak, sačuvali prednost, jer je poslednju priliku Zemun propustio posle centaršuta Ristovskog iz slobodnog udarca, pa su gosti preuzeli vođstvo na tabeli Srpske lige "Beograd".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading