SPREMITE SE ZA SPEKTAKL U LESKOVCU: Derbi kola između Dubočice i Budućnosti iz Popovca!

Autor:

Sport

05.05.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se veliki broj navijača na ovom meču.

SPREMITE SE ZA SPEKTAKL U LESKOVCU: Derbi kola između Dubočice i Budućnosti iz Popovca!

Foto: GFK Dubočica

Dragi ljubtelji fudbala ostavite sve po strani u subotu 6. maja od 16 časova i 30 minuta i pravac SC ’Orion’ Mrštane na fudbalsku predstavu, a u glavnim ulogama igraće Dubočica i Budućnost iz Popovca u okviru 25. kola Srpske lige Istok.

Republika

Leskovčani pod palicom dirigenta Dejana Čelara igraju fantastično ove sezone. Trenutno su vodeća ekipa pozornice zvana Srpske lige Istok sa 56 osvojenih bodova. Borbu vode sa pirotskim Radničkim koji je malo posustao odigravši 0:0 sa Dunav Prahovom i sada imaju dva boda manje.

Dubočica na poslednjih pet susreta ima četiri trijumfa (Meševo 1:0, Brzi Brod 3:0, SFS Borac 5:2 i Timok 2:0) i jedan remi (Radnički Pirot 1:1), što je odlična forma glavnog kandidata za viši rang. A u prošlom kolu su rutinski savladali u Zaječaru ekipu Timoka rezultatom 2:0.

Popovčani pod vođstvom Bobana Stankovića igraju odlično ove sezone. Neverovatan podatak za ekipu Budućnosti da su posle skoro godinu dana doživeli prvi poraz na travnatoj površini i to u prošlom kolu od SFS Borca 1:0. Ekipa Budućnosti je poslednju izgubljeni utakmicu u Srpsko ligi Istok igrala 22.05.2022. godine kada su poraženi od Vlasine rezultatom 1:0.

Na poslednjih pet mečeva imaju dve pobede (Meševo 3:2 i Brzi Brod 3:0), dva remija (Pčinja 0:0 i Timočanin 1:1) i jedan poraz (SFS Borac 1:0).

Republika

Foto: Sava Jojić

Novi stadion Dubočice u Leskovcu i dalje čeka premijeru

Boban Stankoivć, trener Budućnosti, je pred ovaj susret rekao da su u prošlom kolu nepravedno izgubili, ali da su se okrenuli utakmici sa Dubočicom.

- Trebalo bi da bude dobra utakmica. U prošlom kolu smo kiksnuli kući, a odlično smo igrali. Jedna od naših boljih utakmica sa mnogo šansi, ali realizacija slaba. Sada pokušavamo da se skoncentrišemo na utakmicu sa Dubočicom. - započeo je.

Istakao je da su konačno u najjačem sastavu.

- Po igračima najjača ekipa u ligi, ali nisu najbolji tim. Utakmica je sama po sebi spektakl u najavi, jer vlada veliko interesovanje. Nadam se pozitivnom rezultatu. Konačno smo svi u sastavu, nemamo kartone. U najjačem sastavu nastupamo na tom susretu. - zaključio je Stanković.

Šef stručnog štaba Dubočice, Dejan Čelar je uoči ove utakmice izjavio da jako ceni Budućnost i njihovog trenera.

- Jako cenim Budućnost Popovac kao klub, cenim njihovog trenera. Oni su najteži mogući protivnik. Jedna disciplinovana i takmičarska ekipa koja ima dobre igrače. - kazao je.

Dodao je da moraju da gledaju napred i da budu motivisani.

- Ono što mi moramo je da gledamo napred i da u svaku utakmicu ulazimo motivisani i videćemo šta će nam to doneti u subotu. - naveo je Čelar.

Što se tiče kadrovske strukture, strateg Leskovčana je rekao da su svi na broju.

GFK Dubočica (Leskovac) - Budućnost (Popovac)

Subota, 6. maj od 16.30

SC ’Orion’ Mrštane

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading