DERBI PRVENSTVA: Sastavu Mladosti je potreban bod kako bi i matematički izborio plasman u viši rang!

Autor:

Sport

04.05.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodna dva duela ova dva tima su pokazala su da je sve moguće.

DERBI PRVENSTVA: Sastavu Mladosti je potreban bod kako bi i matematički izborio plasman u viši rang!

Foto: FK Mladost Uzovnica

U okviru 14. kola Opštinske lige Ljubovija ekipa Mladosti iz Uzovnice ugostiće sastav Azbukovice iz Crnče, utakmica je zakazana za nedelju, 7. maj sa početkom od 13 časova.

Republika

Domaćin nedeljnog susreta, sastav iz Uzovnice ove sezone igra jako dobro i po mnogim parametrima je najbolji u ligi. Mladost se trenutno sa učinkom od devet pobeda i samo jednog poraza nalazi na prvoj poziciji na tabeli, sa 27 osvojenih bodova. Kada je reč o broju datih i primljenih golova, i u toj kategoriji je ekpa jako dominantna. 

Igrači Mladosti su na deset susreta mrežu protivnika zatresli čak 46 puta, što je skoro pet golova po meču, sa druge strane njihov golman je savladan samo u devet situacija. Na domaćem terenu ekipa ima maksimalan učinak, šest utakmica i isto toliko pobeda uz gol razliku 29:5.

Jedini neuspeh sastav Mladosti je upisao upravo na gostovanju predstojećem rivalu, gde su tom prilikom poraženi rezultatom 3:1.

Darko Mladenović, kapiten Mladosti je povodom ovog meča za naš portal kratko izjavio:

- Verovatno odlučujuća utakmica po pitanju plasmana u viši rang, duel dve najozbiljnije ekipe u našoj ligi. Očekujem fer i korektnu igru na obe strane i naravno nadam se trijumfu sa kojim bi osigurali prvu poziciju na tabeli. 

Nasuprot igrača Mladosti u nedelju će se naći sastav Azbukovice, trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa samo tri boda zaostatka u odnosu na predstojećeg rivala. Tim iz Crnče ove sezone takođe igra sjajno i nalazi se u prlici da se bori za plasman u viši rang.

Statističke kolone Azbukovice nisu toliko dominantne kao kod igrača Mladosti, ali se radi o ekipi koja je uspela da nanese jedini poraz ove sezone trenutnom lideru. Sastav iz Crnče ima dva poraza ove takmičarske godine, jedan je na gostovanju predstojećem rivalu, dok je drugi pred svojim navijačima protiv Selenca.

Prvi duel ova dva tima dobila je Azbukovica na svom terenu rezultatom 3:1, dok je pre četiri kola Mladost slavila pred svojim navijačima sa 4:2.

Mladost (Uzovnica) - Azbukovica (Crnča)

Nedelja, 7. april od 13 časova

Stadion Drine iz Ljubovije

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading