PROLEĆNA PREMIJERA USPEŠNA: Pobeda Jedinstva na Vrapčevim krilima!

Autor:

Sport

04.05.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći poveli i stali, gosti stigli do preokreta u drugom poluvremenu.

PROLEĆNA PREMIJERA USPEŠNA: Pobeda Jedinstva na Vrapčevim krilima!

Foto: FK Jedinstvo Krnjevo

U okviru desetog kola Opštinske lige Velika Plana ekipa Karađorđa (Radovanje) ugostila je sastav Jedinstva iz Krnjeva, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa šestog mesta na kojem se nalazio sa četiri osvojena boda, dok je ekipa Jedinstva sa jednim bodom više bila na deobi četvrte pozicije.

Domaći sastav je izašao u opremi sličnoj kao i igrači Borusije iz Dortmunda, a tako su i delovali naspram gostujućeg tima tokom prvih pola sata igre na terenu.

Terensku inicijativu uspeli su da iskoriste u 17. minutu kada je nakon greške Zlatkovića, lopta stigla do Nikole Pavlovića koji je sa nekih 20 metara lobovao Cvetkovića, 1:0 za sastav Karađorđa.

Kako je teklo prvo poluvreme, domaći igrači su imali još par prilika za uvećanje prednosti, ali je Saša Đurić zajedno sa golmanom Goranom Cvetkovićem u par navrata uspešno čuvao svoju mrežu.

Prvu pravu priliku za goste na meču viđena je u 36. minutu kada je Đurić glavom šutirao pored gola, nakon odličnog centaršuta Srećka Jašića.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Krnjevo

Detalj sa meča

Nova promena rezultata viđena je u najboljem trenutku za gostujući tim. Đorđević je u punom trku oboren u kaznenom prostoru domaćina, što je dovelo do kaznenog udarca sa 11 metara za Jedinstvo. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Miloš Tirnanić, 1:1.

U drugom delu meča gosti su  zaigrali dosta bolje, tempo igre je polako opadao kako je vreme teklo, ali se višak snage primećivao u redovima Jedinstva.

Nikola Đorđević je u nekoliko navrata pravio probleme domaćoj obrani po desnoj strani, i svoju odličnu partiju krunisao je golom u 70. minutu. Posle prodora, zalomio je dva igrača Karađorđa, ušao je u kazneni prostor i poslao je loptu iza leđa golmana Ivanovića, 2:1 za Jedinstvo.

Do kraja susreta sastav Karađorđa je pokušavao dugim loptama da ugrozi protivnika i da dođe barem do izjednačenja, ali im to nije pošlo za rukom.

Karađorđe (Radovanje) - Jedinstvo (Krnjevo) 1:2 (1:1)

Karađorđe: Ivanović, Milić, Lazarević, N. Savić, Pavlović, Kostić, M. Savić, Aćimović, P. Savić (od 46' Jocić), Dinić, Simić (od 63' Milenković)

Jedinstvo: Cvetković, Marković, Šulejić (od 36' Pavlović), S. Jašić, D. Jašić, Ranković, Tirnanić, Đorđević (od 88' Rajković), Zlatković, Đurić, Arsić

Ovim trijumfom ekipa Jedinstva je stigla do treće pozicije na tabeli, uz meč manje u odnosu na vodeći dvojac.

U sledećem kolu tim iz Krnjeva dočekuje lidera na tabeli, Slogu iz Miloševca, dok je ekipa Karađorđa po rasporedu slobodna.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading