PREDSEDNIK VUČIĆ ORGANIZOVAO: Prvi put u sedištu UN svedočile srpske žrtve rata u BiH!

Autor:

Vesti

30.04.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe.

PREDSEDNIK VUČIĆ ORGANIZOVAO: Prvi put u sedištu UN svedočile srpske žrtve rata u BiH!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je po prvi put organizovao da u sedištu Ujedinjenih nacija svedoče srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini i ispričaju svoju priču, prenose Novosti.

Žrtve su govorile pred više desetina predstavnika zemalja članica Ujedinjenih nacija. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH. Oni su pokazali da nema hijararhije među žrtvama tj. da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Inače taj panel koji je održan u sedištu UN održan je pod nazivom "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju".

Predsednik Vučić se danas obratio javnosti video porukom i ispričao kako funkcioniše svetska fabrika laži.

- Danas ste mogli da vidite kako funkcioniše regionalna, ali rekao bih i svetska fabrika i mašinerija laži. Iako sam juče nedvosmisleno na konferenciji za novinare govorio o potrebi za očuvanje mira, o tome kako ćemo sve da učinimo da mir bude sačuvan, govorio sam o tome da bi usvajanje rezolucije u Ujedinjenim nacijama značilo otvaranje Pandorine kutije i nedvosmisleno rekao da to znači veliki broj novih rezolucija pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, danas ste mogli da vidite u svim regionalnim medijima od majki Srebrenice, do svih ostalih koji kažu da Pandorina kutija je u stvari rat protiv naših komšija, dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to veze jedno sa drugim nikakve nema - poručio je Vučić.

Šta je još rekao, pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Miki

30.04.2024 21:38

Hvala predsedniku Vucicu sto se bori da istina izadje na videlo

Marko

30.04.2024 21:40

Veoma dobar potez Vučića. Neka svet sazna pravu istinu.

Dragan

30.04.2024 21:41

Svako treba da odgovara za zločin koji je napravio.

Dušan

30.04.2024 21:42

Ginuli su Srbi u tim logorima mnogo više nego drugi narodi. To ne sme da se zaboravi.