SNAŽNA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU! Ana Brnabić za Republiku: Svedočimo silovanju međunarodnog prava i Povelje UN

Autor:

Vesti

21.05.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponosna sam što Srbija danas sme da istupi u odbranu istine i pravde i što sme da se suprotstavi osionosti određenih velikih sila, kaže za naš portal predsednica Skupštine Srbije

SNAŽNA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU! Ana Brnabić za Republiku: Svedočimo silovanju međunarodnog prava i Povelje UN

Foto: ST/Nemanja Pančić

Na sednici Generalne Skupštine UN, zakazanoj prekosutra u 16 sati, odlučuje se o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Njujorku da bi se, kako je kazao, borio svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

U toj borbi predsednik uživa snažnu podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo, o čemu je Republika pisala proteklih dana prenoseći apele o neophodnosti da sad, više nego ikad, budemo kao jedan u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda.

Među njima je i Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, koja za Republiku kaže da je ovo, u poslednjih 25 godina, svakako jedan od najtežih trenutaka za našu zemlju i za naš narod:

- Sasvim je jasno da će, ukoliko se ovakva rezolucija usvoji, uslediti napori da se ukine Republika Srpska, kao i da se nametne narativ da su Srbi genocidan narod - kao najteža politička i moralna kvalifikacija. Rezolucija nema za cilj ni pomirenje ni pokazivanje pijeteta prema žrtvama. Da ima, ona bi tretirala sve žrtve i uložio bi se napor da se postigne dogovor o tekstu rezolucije makar u okviru BiH, ako ne u regionu. Ništa od ovoga nismo videli. Upravo suprotno, još jednom svedočimo silovanju međunarodnog prava i Povelje UN.

Svedočimo događanjima koja će, dodaje ona, dugoročno ugroziti funkcionisanje i opstanak UN:

- Ponosna sam što Srbija danas sme da istupi u odbranu istine i pravde i što sme da se suprotstavi osionosti određenih velikih sila. Za to je, uz hrabrost i istinoljubivost, potrebno i jedinstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Danijela

21.05.2024 14:58

Podrška predsedniku Vučiću ,Srbija je uz njega!

Toza

21.05.2024 15:00

Ovi dani koji predstoje nimalo nisu laki.Podrška Vučiću !

Adam

21.05.2024 15:00

Srbija sa Vučićem na čelu ne poznaje strah! Idemo napred, zajedno!

Branka

21.05.2024 15:00

Sav srpski narod podržava Vučića jer je njegova borba protiv lažnog genocida u Srbiji zasnovana na međunarodnim zakonima i Povelji UN.