TRI BODA POSLE PREOKRETA: Stijović i Trifunović kreirali pobedu Šantarovca nad fenjerašem na tabeli!

Autor:

Sport

03.05.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman domaćih, Dalibor Živković je u prvom poluvremenu održavao svoje saigrače u "igri" odbranama.

TRI BODA POSLE PREOKRETA: Stijović i Trifunović kreirali pobedu Šantarovca nad fenjerašem na tabeli!

Foto: FK Šantarovac

Ekipa Šantarovca

U okviru 23. kola Međuopštinske lige Sever ekipa Šantarovca ugostila je sastav Mladost iz Končareva, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 4:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa 21 osvojenim bodom što je bilo dovoljno za deobu devetog mesta na tabeli, dok je ekipa Mladosti iz Končareva sa 12 bodova pored svog imena na poslednjoj poziciji u ligi. 

Oba tima su u ovaj duel ušla u okrnjenim sastavima, na klupi domaćina je bio samo jedan igrač, dok je gostujući trener imao dve dostupne izmene.

Tokom prvog poluvremena viđena je jako borbena utakmica, sa par neiskorišćenih šansi na obe strane.

Bili su gosti konkrentiji u prvom delu igre, ali je golman domaćih, Dalibor Živković sa par odličnih intervencija održao svoj tim na rezultatu 0:0. Mogli su igrači Mladosti iz dva zicera do vođstva, ali lopta u mreži nije završila.

U prvih 45 minuta glavni sudija na meču, Nikola Matić je pokazao tri žuta kartona, dva na strani domaćina i jedan u redovima gostujućeg tima.

Posle desetominutne pauze, domaći fudbaleri su zaigrali dosta bolje i ofanzivnije, nisu ni gosti odustali od svog ofanzivnog plana.

Republika

Foto: FK Šantarovac

Posle preokreta plavo-beli stigli do sva tri boda

U 61. minutu posle odličnog izvedenog slobodnog udarca od strane Miloša Aleksića, lopta je završila iza leđa golmana domaćih, 1:0 za Mladost.

Nakon vođstva gostiju, trener domaćih, Veselinović odlučio je da promeni formaciju i način igre i to je ubrzo urodilo plodom.

U 75. minutu posle udarca Trifunovića, golman gostiju odbija loptu na koju natrčava Stefan Stijović i smešta je u mrežu, 1:1.

Posle samo dva minuta lopta je opet završila u mreži golmana Mladosti, Miloša Petrovića. Filipović je odlično uposio Trifunovića, koji posle prodora ostavlja loptu Stijoviću, a on je po drugi put na meču šalje u gol protivnika, 2:1.

Prvo vođstvo domaćeg tima i potpuni preokret izazvao je ovacije domaće publike i veliku radost među igračima.

U 87. minutu Jovan Trifunović je "nanizao" nekoliko protivničkih igrača, nakon čega je napravljen prekršaj nad njim u kaznenom prostoru, Matić nije imao dilemu, pokazao je na "belu tačku". 

Trifunović je "razbio" mit da egzekutor najstrožije kazne obično ne treba biti i igrač nad kojim je načinjen prekršaj, asistent kod drugog i delimično prvog pogotka šalje loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Šantarovac - Mladost (Končarevo) 3:1 (0:0)

Šantarovac: Živković, M. Ilić, Milutinović (od 10' Jeremić), U. Ilić, Jovanović, Stijović, Trifunović, Filipović, Simijonović, Krstić, Gavrilović

Mladost: M. Petrović, Novaković, Aleksić, Vulić, Stefanović, Vasić, Marković (od 80' Dimitrijević), Cvetković (od 78' A. Petrović), Filipović, Đokić, Simić

Ekipa Šantarovca je ovim trijumfom stigla do deobe osmog mesta na tabeli, dok sastav Mladosti i dalje drži "fenjer" u ligi.

U sledećem kolu Mladost dočekuje Moravu iz Ribara, dok ekipa Šantarovca gostuje lideru na tabeli, Vinogradaru iz Crkvenca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading