DUDOVICA JEDNOM NOGOM U ZONI: "Lukavost" Stevančevića i korner zastavila dovoljni za minimalnu pobedu Budućnosti u derbiju sa Rušnjom! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.05.2023

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epitet derbija je opravdan u svakom smislu te reči.

DUDOVICA JEDNOM NOGOM U ZONI: "Lukavost" Stevančevića i korner zastavila dovoljni za minimalnu pobedu Budućnosti u derbiju sa Rušnjom! (VIDEO)

Foto: OFK Budućnost Dudovica

U okviru 20. kola Prve beogradske lige (grupa B) ekipa Rušnja ugostila je sastav Budućnosti iz Dudovice, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 1:0.

Republika

Dugo očekivani derbi između po mnogima dve najbolje ekipe u ligi uz BSK iz Baćevca, opravdao je taj epitet. Veliki broj jednih, a i drugih navijača, zajedno sa onim neutralnim koji vole dobar fudbal su imali prilike da uživaju.

Derbi kola je počeo inicijativom gostiju, ali je Rušanj pretio iz kontri i bio je opasniji u kaznenom prostoru protivnika. 

Tokom prvih 45 minuta viđena je velika borba, većinom na sredini terena, igralo se sa dosta prekida.

Na poluvreme se otišlo bez golova, publika je imala prilike da vidi posed koji je bio na strani Budućnosti, ali su domaći igrači imali izglednije prilike. Tokom prvog dela igre glavni sudija na meču, Filip Marković je pokazao četiri žuta kartona, po dva na obe strane.

Drugi deo meča počeo je dominacijom igrača Budućnosti, i iz jedne nesvakidašnje situacije gosti dolaze do vođstva. 

Republika

Foto: OFK Budućnost Dudovica

Slavlje gostujućih igrača

Dugla lopta ka levom kriliu zbog mokrog terena dobija veliko ubrzanje i ide ka gol-autu, ali je lukavi špic gostiju sve to ispratio, lopta se od korner zastavice vratila u polje, nakon čega je Stevančević šalje u kazneni prostor domaćina, gde se najbolje snalazi Nemanaj Lukić, 1:0 za Budućnost.

Posle prvog pogotka, gosti su ubrzo imali priliku da odmah uvećaju svoju prednost, ali u tome nisu uspeli.

Pokušavali su igrači Rušnja u poslednjih 20 minuta dugim loptama ka visokim igračima da stvore priliku za gol, ali je odlična odbrana gostiju, posebno štoperski tandem Nikolić-Đurđević, odlično odrađivao svoj posao. 

Promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo, u redovima domaćina su pokušali izmenama da promene stanje na terenu, ali im to nije uspelo.

Rušanj - Budućnost (Dudovica) 0:1 (0:0)

Rušanj: Jevtić, Ilijazi, Đušić, Rakić (od 23' Simić), Todorović, Radovanović, Ilić (od 60' Mešanović), Ugrica, Popović (od 67' Kantar), Kecap, Petković (od 67' Đukić)

Budućnost: Simić, Marjanović, Fogl, Soldatović, Nikolić, Đorđević, Radovanović (od 58' Marković), Živanović, Stevančević (od 88' Milinković), Janković, Lukić

Iz redova Budućnosti su dan posle derbi susreta poručili:

- Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica našeg kluba još od njegovog osnivanja 1952. godine. I ako je ulog bio veliki, kao i sam značaj ovog susreta, naši momci su do tančina ispoštovali dogovor iz svlačionice i zamisli šefa struke Branka Ašković. Požrtvovnost, drugarstvo i zajedništvo je ono što krasi ceo kolektiv našeg kluba, pa i samih prvotimaca, što je rezultiralo da budemo sada tu gde jesmo! Jedan od razloga zašto se danas oglašavamo je i sama ekipa Rušnja. Od samog dolaska na stadion, pa sve do odlaska naše ekipe iz njihovog mesta, pokazali su da su, uz nas, podigli lestvicu na jedan viši nivo i da nisu slučajno tu gde jesu. Zahvaljujemo se celokupnom kolektivu, navijačima, igračima i svima kojima je Rušanj u srcu što se naša ekspedicija osećala kao kod kuće. Našim prijateljima iz Rušnja želimo puno sreće u nastavku šampionata u nadi da ćemo i dalje graditi prijateljske odnose. Takođe, želimo da se zahvalimo i FS Beograda kao i sudijskoj organizaciji koji su prepoznali značaj ovog meča i ispoštovali maksimalno obe ekipe. Suđenje je bilo na nivou mnogo viših rangova takmičenja, kao i sama igra na terenu obe ekipe.

Do ovog kola ova dva tima su delila prvu poziciju sa po 48 osvojenih bodova, ali je posle ovog meča Budućnost lider na tabeli sa 51 bodom, dok sastav Rušnja ima tri manje. Na trećem mestu nalazi se BSK iz Baćevca sa 47. 

U sledećem kolu ekipa Budućnosti dočekuje sastav Krtinske, dok Rušanj gostuje BSK-u iz Baćevca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading