MERKURXTIP „SA TERENA“: Sve je spremno za Srpsku ligu!

Autor:

Sport

03.05.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija MerkurXtip emisija...

 

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja će, putujući po Srbiji, predstavljati klubove iz nižih liga. Popularni Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

 

Epizode govore o nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 30. epizoda je priča o Fudbalskom klubu Borac iz Starčeva, koji igra u Vojvođanskoj ligi – grupa Istok. Dva puta je takmičenje u ovom rangu završavao na trećem mestu. U sklopu priče o dostignućima, vratili su se u sezonu 2012/13, kada je Borac stigao do polufinala Fudbalskog Kupa Srbije, na teritoriji FS Vojvodine, a izgleda da se kuju planovi za nove visine i bolje dane ovog kolektiva.

Borac je osnovan 1926. godine, tada kao FK Soko, ali je ime Borac dobio 1946. godine i ponosno ga nosi do današnjih dana. Zanimljivo je da infrastruktura i sve što prati klub, daleko nadmašuje trenutno stanje i zato je plan da se na 100. rođendan Borac nađe u srpskoligaškom društvu.

O istorijatu kluba u ovoj epizodi priča član Upravnog odbora Miloš Filipović, a o aktuelnom stanju i planovima za budućnost sekretar kluba Petar Orešković.

Poslušajte iz prve ruke kako je izgledao ulazak u Vojvođansku ligu i derbi sa Mladošću iz Omoljice, najvećim rivalom kluba iz Starčeva, sve o mlađim kategorijama, načinu finansiranja, ali i potencijalno večernjim utakmicama koje bi mogle da se igraju u skorije vreme. Naravno, tu je i priča o gostovanju Crvene zvezde 2016. godine kada je najjači tim uveličao slavlje Borca za 90 godina postojanja.

 

 

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading