SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN FUDBALSKI OBJEKAT ZA PONOS: "Tvrđava" u potpuno novom ruhu? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.05.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li j došlo vreme da stadion dobije svoj konačni izgled?

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN FUDBALSKI OBJEKAT ZA PONOS: "Tvrđava" u potpuno novom ruhu? (VIDEO)

Foto: FK Smederevo 1924

Nezvanični projekat smederevskog stadiona

Fudbalski klub Smederevo 1924 u svojim vitrinama ima jedan veliki trofej. U sezoni 2002/03, tadašnja ekipa smederevskog Sartida u finalu Kupa Srbije i Crne Gore na stadionu u Humskoj ulici 29. maja 2003. godine, savladala je Crvenu zvezdu pogotkom Marka Pantelića u 110. minutu susreta, čime je zabeležen najveći uspeh smederevskog fudbala.

 

U ovom moemntu popularni "oklopnici" takmiče se u Srpskoj ligi Zapad i u finiš šampionata ulaze kao lideri trećeg stepena takmičenja sa jasno izraženom željom da se već od naredne jeseni uključe u borbu za prvoligaške bodove.

Ono što ekipu Smedereva 1924 izdvaja od većine srpskih fudbalskih kolektiva, jeste činjenica da poseduju jedan od najlepšnih sportskih objekata. Popularna "Tvrđava" građena je u periodu između 1993. i 2000. godine, ali ono što ovaj objekat karakteriše, jeste podatak da nikada nije dobio svoj finalni izgled. 

Danas kada država Srbija mnogo ulaže u razvojsportske infrastrukture, pojavila se nada da će i smederevski objekat poprimiti neki novi izgled. Prema nezvaničnom projektu koji se pojavio u sportskim medijima, jasno je da bi takvim izgledom "Tvrđava" nadvisila ne samo stadione u Srbiji i regionu, već bi se mogao smatrati jednim od najlepših objekata na tlu Evrope.

 

 

- Stadion FK Smederevo 1924:

Popularan naziv: "Tvrđava"

Početak izgradnje: 1993. godine

Zvanično otvoren: 2000. godine

Kapacitet: 17.200 sedećih mesta

Sastoji se od: četiri tribine, dva polukružna objekta i zgrade svlačionice u podtribinskom prostoru severne tribine

Utakmica reprezentacije: Jugoslavija - Litvanija 4:1 (17. april 2002. godine)

Ostaje da se vidi da li neformalni projekat ima uporište u realnosti, ili će konačna verzija smederevskog stadiona izgledati potpuno drugačije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading