DRAMA JE ZAGARANTOVANA: Sjajnom prolećnom serijom Derbi je stigao do vrha tabele! Ko će pokleknuti u fotofinišu?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.05.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki kiks skupo se plaća...

DRAMA JE ZAGARANTOVANA: Sjajnom prolećnom serijom Derbi je stigao do vrha tabele! Ko će pokleknuti u fotofinišu?

Foto: ŠFU Derbi 2016 Vlase

Fudbaleri ŠFU Derbi 2016 iz Vlase prolećni deo sezone u okviru Gradske lige Leskovca dočekali su na trećoj poziciji sa šest bodova zaostatka u odnosu na Moravu iz Gložana. Međutim, sjajnom serijom u nastavku takmičenja, ne samo da su dostigli velikog rivala, već u ovom momentu na protivnike "gledaju sa visine".

 

Sedam pobeda u isto toliko odigranih prolećnih susreta, učinak je fudbalera iz Vlase. Pred ŠFU Derbijem 2016 redom su padali Gornje Sinkovice (8:0), Marjan MB (3:0), Todorovce (3:0), Pomoravlje (3:0), Rudar 1973 (7:1), Mladost Donji Bunibrod (2:0) i Jašunja (3:1), a posebno upada u oči sjajan gol koeficijent 29:2 koji samo govori o furioznom početku nastavka takmičenja sportskog kolektiva iz Vlase.

Istovremeno, ekipi ŠFU Derbi 2016 išao je u prilog i kiks Atletika iz Donje Jajine u 18. prvenstvenoj rundi u Turekovcu (1:3) čime je ekipa i definitivno preuzela sam vrh tabele.

Treba napomenuti da će dve ekipe iz ovosezonskog takmičenja izboriti plasman u viši rang takmičenja, Međuopštinsku jablanički ligu i sasvim je jasno da se između ŠFU Derbija 2016, Morave iz Gložana i Atletika iz Donje Jajine, traži klub koji će i od naredne jeseni voditi fudbalske bitke u okviru Gradske lige Leskovac.

Ono što svakako donosi dodatnu dozu neizvesnosti kada je navedeni rang takmičenja u pitanju, jeste činjenica da se tek očekuju veliki derbiji u kojima će se ŠFU Derbi 2016 sastati sa najvećim rivalima. U okviru 23. kola koje je na programu 28. maja, ekipa iz Vlase gostuje Moravi u Gložanu, da bi samo nedelju dana kasnije na svom terenu dočekala ekipu Atletika. Jasno je da će tek nakon navedenih suserta, neke stvari biti jasnije.

Foto: FK Morava Gložane

Pitanje šampiona biće rešeno u Gložanu 28. maja?

 

Dosadašnja ostvarenja analizirao je i član stručnog štaba kluba iz Vlase:

- Nakon završetka jesenjeg dela sezone nismo se nadali da možemo ovako brzo izbiti na prvom mestu, s obzirom da nas direktni dueli sa ekipama koje su u tom trenutku bile ispred nas, Moravom i Atletikom očekuju u finišu sezone. Poklopile su nam se kockice, Morava je izgubila ogromnu prednost od 6 bodova u odnosu na nas, a naše komšije iz Turekovca su nas savladavanjem Atletika u 18. kolu lansirale na prvo mesto. Nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz i ako Bog da osvojiti duplu krunu ove sezone.

Da podsetimo, u prethodnoj takmičarskoj rundi ŠFU Derbi 2016 se iz Jašunje vratio sa tri boda savladavši isotimenu ekipu rezultatom 3:1, a već u subotu 6. maja sledi novo iskušenje s obzirom da u Vlasu stiže trenetuno desetoplasirana Mladost iz Donje Lokošnice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading