DERBI PRIPAO DOMAĆINU: Petronijević održavao ekipu Bratstva u igri, ali je Tasić pred sam kraj meča doneo sva tri boda Moravi!

Autor:

Sport

03.05.2023

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč u Rajkincu.

DERBI PRIPAO DOMAĆINU: Petronijević održavao ekipu Bratstva u igri, ali je Tasić pred sam kraj meča doneo sva tri boda Moravi!

Foto: FK Bratstvo Međureč

U okviru 20. kola Opštinske lige Jagodina ekipa Morave iz Rajkinca ugostila je sastav Bratstva iz Međureča, prvi duel ova dva tima završen je pobedom gostiju rezultatom 3:0.

Republika

Ekipa Bratstva je sa 39 osvojenih bodova bila na drugoj poziciji na tabeli, uz meč manje, ali i tri boda manje u odnosu na lidera, dok je trećeplasirana Morava imala samo bod manje u odnosu na sastav iz Međureča, ali i dve utakmice više.

Uvodnih desetak minuta gosti su kontrolisali utakmicu i iz poseda, posle jednog duplog pasa Aleksića i Maksića stižu do vođstva. Aleksandar Aleksić je poslao loptu u mrežu golmana Milosavljevića, 1:0 za Bratstvo.

Rano vođstvo u većini situacija poremeti gubitnički tim, ali je ovoga puta situacija bila obrnuta. 

Domaći igrači sa dosta više žara i borbe ulaze u svaki duel i to im je do kraja poluvremena donelo izjednačenje. Na odbijenu loptu natrčava Milian Ilić i šalje je u mrežu, 1:1 u 43. minutu. 

Republika

Foto: FK Bratstvo Međureč

Aleksandar Aleksić, dvostruki strelac za goste na meču

U drugom delu igre domaći igrači su imali učestale "izlete" na polovini protivnika, posle niza prilika došli su do novog gola.

U 63. minutu posle udarca iz velike udaljenosti, koji je uputio Marko Milenković, lopta kači jednog od gostujućih igrača, menja pravac i vara odličnog Petronijevića, 2:1 za Moravu. 

Sa par sigurnih intervencija Petronijević je održavao svoj tim u životu, a nagrada, odnosno kazna na drugoj strani za promašaje stigla je u 83. minutu. 

Posle brzo izbijenog auta, Nikolić probija na polovini domaćina, zatim upošljava Aleksića koji svojim drugim golom postavlja rezultat na 2:2.

Kada je publika mislila da je to, to što se tiče ovoga meča, u 91. minutu dolazi do nove promene rezultata.

Slobodan Tasić šalje loptu iza leđa golmana Bratstva za konačnih 3:2.

Morava (Rajkinac) - Bratstvo (Međureč) 3:2 (1:1)

Morava: Milosavljević, Miloradović, Mitrović (od 90+2' Beuk), Danković, Petrović, K. Ilić, M. Ilić, Milenković (od 66' A. Ilić), Tasić, Zdravković, Milenković

Bratstvo: Petronijević, Pavlović, D. Savić, Novaković (od 70' Avramović), M. Stevanović, I. Savić, Nikolić, Maksić, A. Stevanović, Stefanović, Aleksić

Iz redova Bratstva su posle meča poručili:

- Ostaje žal za ovom utakmicom, ali glavu gore, i dalje se pitamo i držimo sve u našim rukama. Okrećemo se narednim mečevima i pobedama, već u subotu dočekuje ovog proleća odličnu ekipu Domaćina iz Kovačevca koja zaslužuje respekt. 

 

 

U sledećem kolu ekipa Bratstva dočekuje Domaćin iz Kovačevca, dok sastav Morave gostuje OFK Borcu (Lovci).

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading