DERBI U POLUFINALU KUPA: Sloga i Branik se sastali i treći put ove sezone, tim iz Štubika je otišao u finale!

Autor:

Sport

04.05.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi učesnik finala je Dunav iz Prahova.

DERBI U POLUFINALU KUPA: Sloga i Branik se sastali i treći put ove sezone, tim iz Štubika je otišao u finale!

Foto: FK Branik Štubik

U okviru polufinala kupa FS Borskog okruga, ekipa Sloge iz Kobišnice ugostila je sastav Branika iz Štubika.

Republika

Sloga je u ovaj duel ušla sa treće pozicije na tabeli u Borskoj okružnoj ligi (45 bodova), dok je ekipa Branika na liderskom mestu sa 12 bodova više. 

Sjajna utakmica viđena je u duelu starih poznanika, sa puno šansi, trčanja i borbe na terenu. Posed lopte tokom celog duela je bio maltene izjednačen.

Prvi do vođstva stižu domaći, posle prekida i gužve u kaznenom prostoru protivnika, Aleksandar Radojević se najbolje snalazi i šalje loptu u mrežu golmana Branika, Stojilkovića, 1:0 za Slogu.

Konsolidovali su gosti svoje predove posle primeljnog gola, zaigrali su bolje što je ubrzo dovelo do izjednačenja. Bora Davidović je stigao do lopte pre golmana domaćina, nakon čega ga isti obara i sudija pokazuje na belu tačku.

Siguran realizator udarca sa 11 metara bio je Uroš Lazić u 16. minutu, 1:1.

 

 

Do kraja prvog dela igre viđena su još dva gola, po jedan na obe strane.

Prvo je u 33. minutu Mladen Janković iskoristio grešku u odbrani Branika, 2:1. Samo par trenutaka kasnije David Petrović sa nekih desetak metara opet poravnava rezultat na utakmici, 2:2.

Samo dva minuta od nastavka drugog dela igre, posle odlične akcije gostiju, ekipa Branika po prvi put dolazi do vođstva. Sokolović je spojio sa golom Petrovića kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu, 3:2 za goste.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nisu se štedeli igrači na obe strane, pristup igri nije bio promenjen ni posle pet golova, igralo se napadački, na gol više.

U 70. minutu viđen je novi gol, i na kraju se ispostavilo da je tada postavljen i konačan rezultat susreta. Nemanja Ilić je poslao loptu iza leđa golmana Stanimirovića za konačnih 4:2 za Branik.

Sloga (Kobišnica) - Branik (Štubik) 2:4 (2:2)

Sloga: Stanimirović, Gavrilović, Radojević, Đorđević, Furnjigić, Milutinović (od 73' Celić), Janković, Jovanović (od 73' Golubović), Vojinović, Maliković, Veljković (od 50' Antić)

Branik: Stojilković, Lazić (od 60' Maliković), Ilić, Pismigić, Kraguljac, Sokolović, Kocić, Davidović, Žikić (od 46' Bogdanović), Petrović, Lazić (od 85' Jovanović)

Ovim trijumfom ekipa Branika dele samo 90 minuta od trofeja, tih 90 minuta na terenu će za protivnika imati trenutnog člana Srpske lige Istok, sastav Dunava iz Prahova.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading