GRADSKI DERBI PRIPAO POPOVČANIMA: Brzi Brod nije uspeo da iskoristi kiks Timoka!

Autor:

Sport

23.04.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Budućnosti nastavila je svoju seriju bez poraza.

GRADSKI DERBI PRIPAO POPOVČANIMA: Brzi Brod nije uspeo da iskoristi kiks Timoka!

Foto: Sava Jojić

U okviru 23. kola Srpske lige Istok u niškom naselju Brzi Brod, istoimena ekipa ugostila je komšijsku Budućnost iz Popovca.

Republika

Ekipa Budućnosti je u ovaj duel ušla sa 43 osvojena boda što je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok je sastav iz Brzog Broda sa 20 bodova bio na deobi 14. mesta u ligi.

Skormna predstava obe ekipe u prvih 20 minuta. Popovčani su od samog početka pokazali da su konkretniji i imali veći posed lopte.

U 20. minutu Stamenković je pokušao Brzi Brod da dovede svoj tim u vođstvo iz slobodnog udarca, ali je šut završio pored gola.  Popovčani su imali priliku u 30. minutu kada se desila konfuzija u odbrani domaćih, to je iskoristio Mitković, ali je Stefanović bio na visini zadatka. 

Par minuta kasnije šansa za Brzi Brod. Nakon kornera lopta dolazi do Stamenkovića koji je na drugoj stativi pronašao Damnjanovića, ali se on nije najbolje snašao, jer je njegov šut završio preko gola.

U 39. minutu nova šansa za goste, nakon centaršutra Miletić glavom šutira preko gola. Trud se na kraju isplatio. Popovčani stižu do pogotka, nakon greške jednog igrača Brzog Broda, to je iskoristio Đorđević koji je uputio centaršut do Milanovića, a on potiže pogodak.

Popovčani su mnogo bolje ušli u drugi deo susreta. Već u 55. minutu dolaze do 2:0 sa linije penala. Stanković iz redova Brzog Broda napravio je grešku i predao loptu Milanović koji je imao solo prodor, ali ga je Stanković srušio, a ovaj bio precizan sa bele tačke.

U nastavku dominacija gostiju koji su nametnuli svoju igru i držali loptu u svom posedu. Milanović je opet imao šansu u 62. minutu, ali je Stefanović imao sjajnu intervenciju i spasao svoj tim. 

Pritiskali su gosti i nizali napade, dok Brzi Brod nije stvorio nijednu priliku. 
Ekipa Budućnosti je povećala prednost na 3:0. Vukan Đorđević je šutirao sa nekih 20 metara i lopta je odskočila ispred golamana Stefanovića i otišla u gol. 

Domaći su pokušavali da organizuju igru, ali su defanzivci Budućnosti bili na visini zadatka koji su utakmicu priveli kraju i ostvarili bitnu pobedu i drže treću poziciju sa 46 bodova i sledeći duel igraju protiv SFS Borca na domaćen terenu.

OFK Brzi Brod - Budućnost (Popovac) 0:3 (0:1)

OFK Brzi Brod: Stefanović, Stanković, Dinić, Veličković, Kostić, Stamenković, Arsić, Damnjanović (od 46' Okičić), Krstić, Janković (od 56' Stoiljković), Vulić

Budućnost: Koković, Mitković, Milošević, Stojanović, Milanović (od 80' Ristić), Petrović, Stojković, Aranđelović (od 69' Sokolov), Đorđević (od 80' Spasić), Miletić, Miljković (od 88' Petrović)

Ekipa Brzog Broda nije iskoristila kiks Timoka i još uvek su na pretposlednjem mestu sa 20 bodova, a naredno kolo gostuju u Prokuplju ekipi OFK Topličanin.

Trener Budućnosti Boban Stanković izjavio je nakon meča da su zadovoljni pobedom i da su je zaslužili:

- Kod rezultata 3:0 moramo da budemo zadovoljni utakmicom. Iskremo mislim da smo bili bolji, iskoristili smo šanse i zasluženo pobedili. Žao mi je zbog situacije u kojoj se nalazo Brzi Brod, iskreno želim im da nađu bodove spasa - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading