KALKULACIJA NEĆE BITI: Pobeda je imperativ - samo tri boda mogu da zadovolje apetite obe strane!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.04.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodovi su neophodni i jednima i drugima.

KALKULACIJA NEĆE BITI: Pobeda je imperativ - samo tri boda mogu da zadovolje apetite obe strane!

Foto: FK Mladi radnik 1926

Pre samo tri dana odigrani su mečevi 21. kola zapadne grupe srpskoligaškog karavana, a već u sredu 19. aprila klubove navedenog ranga takmičenja očekuju nove prvenstvene obaveze.

 

Jedan od derbija 22. runde takmičenja odigraće se u Požarevcu gde će domaća ekipa Mladog radnika 1926 dočekati lidera šampionata ekipu Smedereva 1924.

Duel nekadašnjih članova elitnog ranga srpskog fudbala predstavlja i komšijski derbi, a bodovi su neophodni i jednima i drugima i pored činjenice da u susret ulaze sa različitih pozicija na tabeli.

Fudbaleri Mladog radnika 1926 trenutno zauzimaju jedanaestu poziciju sa 20 osvojnih bodova i imaju svega dva poena više u odnosu na kraljevačku Slogu koja se nalazi u zoni ispadanja i slobodno se može reći da za njih svaki predstojeći duel ima prefiks finalnog. Ukoliko e navedenom doda i da ekipa sa stadiona "dr Mihailo Andrejvić-Andrejka", ne zna za trijumf već tri susreta, jasno je pred kakvim se izazovom i obavezom klub nalazi.

Sa druge strane, smederevska ekipa ovog proleća ne zna za drugi ishod susreta osim pobede. Pred "oklopnicima" oružje su položili Sloga Bajina Bašta (2:1), Sloga Požega (2:1), Takovo Gornji Milanovac (4:0), OFK Mihajlovac (2:1), Rađevac Krupanj (2:1) i ariljska Budućnost (2:1) i svakako Smederevci žele da nastave trijumfalni niz kojim bi za još jedan korak bili bliži ostvarenju ranije zacrtanog cilja, plasmanu u Prvu ligu Srbije.

Foto: FK Mladi radnik 1926

Stadion "dr Mihailo Andrejvić-Andrejka" - dom požarevačkih fudbalera

 

Treba napomenuti da je prvi ovosezonski duel dve ekipe koji je odigran 25. septembra prethodne godine, ubedljivo pripao fudbalerima Smedereva 1924 rezultatom 3:0. Poslednja dva duela budućih rivala koja su odigrana u Požarevcu pripala su ekipi Mladog radnika, a Smederevci su poslednji put slavili pre tačno tri godine rezultatom 2:0.

- Srpska liga Zapad, 22. kolo:

Mladi radnik 1926 (Požarevac) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Stadion: "dr Mihailo Andrejvić-Andrejka"

Datum: Sreda, 19. april

Početak: 16 časova

- Parovi 22. kola Srpske lige Zapad:

Polet (Ljubić) - Budućnost Krušik 2014 (Valjevo)

FAP (Priboj) - Sloga (Kraljevo)

Borac 1926 (Čačak) - Tutin (Tutin)

Mačva 1929 (Bogatić) - Real (Podunavci)

Mladi radnik 1926 (Požarevac) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Budućnost (Arilje) - Sloga (Bajina Bašta)

Rađevac (Krupanj) - Sloga (Požega)

OFK Mihajlovac (Mihajlovac) - Takovo (Gornji Milanovac)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading