BORBA JE BILA NEPRESTANA: "Oklopnici" težim putem stigli do tri boda protiv bajinobaštanske Sloge!

Autor:

Sport

11.03.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva utakmica ove polusezone na stadionu "Miloš Milutinović" u Bajinoj Bašti opravdala je visoka očekivanja svih ljubitelja fudbala.

BORBA JE BILA NEPRESTANA: "Oklopnici" težim putem stigli do tri boda protiv bajinobaštanske Sloge!

Foto: FK Sloga Bajina Bašta

Vremenski uslovi koji nisu pogodovali fudbalskoj igri nisu uticali na fudbalere domaće Sloge iz Bajine Bašte i Smedereva 1924 da na terenu gledaocima prirede pravi fudbalski spektakl.

 

Smederevci su u ovaj susret ušli sa prve pozicije zapadne grupe srpskoligaškog karavana i smatrani su apsolutnim favoritom u duelu protiv Bajinobaštana pred kojima je grčevita borba za opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, ali kvalitatnivna razlika se tokom susreta nije primećivala. Slobodno se može reći da se ekipa Sloge prikazala kao opasan autsajder.

Tokom kompletnog prvog dela igre domaća ekipa je diktirala tempo, ali brojne prilike nisu uspele da pretoče u pogodak.

Gosti su do prednosti stigli u uvodnim trenucima susreta. Već u 5. minutu Žličić je postigao pogodak, ali je pogodak priznat tek nakon signalizacije pomoćnog sudije, ali je navedeno ipak izazvalo velike polemike među prisutnima na stadionu.

Veliko nezadovoljstvo domaće publike izazvala je i činjenica da je sudijska pištaljka "ostala nema" nakon prekršaja nad Živanovićem u kaznenom prostoru smederevske ekipe.

U drugom poluvremenu nastavile su da se nižu šanse domaćeg kluba, ali kao da lopta nije htela u gol i to su ponovo iskoristili gosti novim pogotkom Žličića u 62. minutu.

Primljeni golovi nisu poremetili Bajinobaštane koji su preko Tešića u 84. minutu uspeli da unesu rezultatsku neizvesnost i potvrde epitet izrazito nezgodnog protivnika.

Foto: FK Sloga Bajina Bašta

Prolećna premijera u Bajinoj Bašti

 

Treba napomenuti da je meč pratio veliki broj gledalaca sa tribina i da ih loši vremenski uslovi nisu sprečili da prisustvuju ovom duelu ispunjenom tenzijama i pravom "kišom" javnih opomena.

Po završetku susreta, strelac jedinog gola za Slogu, Stefan Tešić je za "Republika.rs" sumirao utiske i analizirao današnju igru: 

- Mislim da smo odigrali jednu jako tvrdu, dobru utakmicu. Ponosan sam na ovu ekipu i na ono što smo danas pokazali. Poginuli smo na ovom terenu. Pokušali smo da se vratimo u igru, ali nismo uspeli. Suđenje ne bih komentarisao. To su svi ovi ljudi videli, a snimci se uvek mogu ponovo pogledati. Želeo bih da se zahvalim publici što je došla po ovakvom vremenu da nas neprestano bodri od prvog minuta.

Sloga (Bajina Bašta) - Smederevo 1924 (Smederevo) 1:2 (0:1) 

Stadion: "Miloš Milutinović", Bajina Bašta

Strelci: Tešić u 85. za Slogu, Žlićić u 5. i 62. za Smederevo 1924

Sloga Bajina Bašta: Golubović, Mitrović, Živanović, Veselinović, Đorđević, Arsić, Radojević, Gudurić, Ilić, P. Milosavljević, Tešić. Igrali su još: M. Milosavljević, Emerun. 

Smederevo 1924: Jović, Krneta, Kostić, Savković, Stojković, Zličić, Dimitrijević, N. Jovanović, Bojić, Blagojević, J. Jovanović. Igrali su još: Sević, Panić, V. Ilić, F. Ilić, Janković.

U narednom 17. kolu Srpske lige Zapad ekipa Sloge u Bajinoj Bašti dočekuje Polet iz Ljubića, dok će Smederevci na svom terenu sastaju sa Slogom iz Požege.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading