TITULA SE OVAKO OSVAJA: Dva minimalca dovoljna za lidersku poziciju! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.03.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki derbi zasluženo je pripao gostujućoj ekipi.

TITULA SE OVAKO OSVAJA: Dva minimalca dovoljna za lidersku poziciju! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Zemun

Na startu prolećnog dela šampionata u okviru Srpske lige Beograd, fudbaleri Zemuna zasluženo su minimalnim rezultatom 1:0 na svom stadionu u Gornjoj varoši savladali jesenjeg lidera ovog ranga takmičenja, ekipu Zvezdare.

 

Ostvarenje iz prethodne runde plavo-zeleni potvrdili su i u 17. kolu u velikom zemunskom derbiju koji je odigran na terenu Sportskog centra "Partizan-Teleoptik".

Od samog starta meča gosti su zagospodarili terenom i prvu veliku priliku imali su već u petom minutu kada se Lazović na dodavanje Pantazisa našao oči u oči sa golmanom Gočmancem, ali je njegov udarac završio iznad prečke Teleoptikovog gola.

I u nastavku susreta ređaju se šanse pred golom domaćina, ali su fudbaleri Zemuna uglavnom bili neprecizni u odlučujućim trenucima. 

Najbolju priliku na meču fudbaleri Teleoptika imali su u 39. minutu kada je Luka Subotić nakon skraćenog kornera bio najviši u skoku, ali je sa svega pet metara bio i neprecizan.

U nastavku susreta gosti su na sve načine pokušavali da stignu do gola golmana Gočmanca i to im je konačno pošlo za rukom u 68, minutu kada je Lazović u petercu domaćina pronašao Mikana koji je iz okreta uspeo da pronađe put lopti do mreže.

Do kraja meča domaćin je imao terensku inicijativu, ali nije uspeo da stigne do barem boda u ovom susretu.

 

Teleoptik - Zemun 0:1 (0:0)

Stadion: SC "Partizan-Teleoptik"

Gledalaca: 200

Sudija Stefan Mikavica

Strelac: Mikan 68`

Žuti kartoni: 

Teleoptik: Gočmanac, Bojat, Dukić, Stanković, Subotić, Purić, Knežević (Đurić), Čermelj (Stojanović), Arambašić, Lakčević (Borović), Petrović (Lekić).

Zemun: Jevrić, P. Stojanović, Božić, Pantazis (Jovanović), Đalović, Mikan (Antić), Svetličić (N. Ristovski), Lazović (Vukić), L. Ristovski, Mitrović, Ademi (I. Stojanović).

Nakon ovog susreta ekipa Zemuna je barem na 24 časa preuzela lidersku poziciju beogradske grupe srpskoligaškog karavana. U narednom 18. kolu Zemun na svom stadionu dočekuje Ušće Novi Beograd, dok će ekipa Teleoptika seriju od dva uzastopna neuspeha pokušati da prekine na gostovanju u Surčinu ekipi Jedinstva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading