MLADOST IPAK PRIPADA PROLETERU: Aprilski post je prekinut - uskršnji zeka Mramorčanima ispunio sve želje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.04.2023

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Mramorka ulazi u seriju trijumfa kojima može ostvariti i ono što u ovom momentu deluje nedostižno?

MLADOST IPAK PRIPADA PROLETERU: Aprilski post je prekinut - uskršnji zeka Mramorčanima ispunio sve želje!

Foto: FK Proleter Mramorak

Fudbaleri Proletera iz Mramorka prekinuli su aprilski niz neuspeha. Nakon poraza na domaćem terenu od Radničkog iz Barande (2:3) i neuspeha na gostovanju u Bavaništu gde je domaći BSK slavio rezultatom 3:1, Mramorčani su goste iz Vojlovice ispratili kući sa tri lopte u mreži.

 

U okviru 19. kola Druge južnobanatske lige - "grupa Zapad" Proleter je na svom terenu tri puta tresao mrežu Mladosti i na svoj konto upisao isto toliko bodova.

Tradicionalno, susret je otpočeo takmičenjem kapitena dve ekipe u kucanju uskršnjim jajima i tokom navedenog "duela" gosti su bili srećniji i spretniji, ali sve ostalo, što se tiče zelenog tepiha, išlo je u prilog domaćina.

Publika se još nije ni smestila, a rezultat se na semaforu promenito. Već u drugom minutu na dodavanje Stevana Hajdukova, Milan Simulja se našao "oči u oči" sa golmanom vojlovačke ekipe i egzekucija je bila neminovna.

Vodeći pogodak dao je krila domaćinu, ali se rezultat nije menjao do finišta prvog perioda igre. Desetak minuta pre odlaska na odmor, strelac vodećeg pogotka je nepropisno zaustavljen u šesnaestercu, a precizan sa bele tačke bio je Milan Ilić.

Konačan rezultat susreta postavljen je u 6. minutu nakon solo prodora Stevana Hajdukova. "Desetka" domaćina je sa pozicije desnog krila krenula ka sredini igrališta, a zatim je usledio razantan udarac sa dvadesetak metara i golman Tagasović je bio nemoćan.

 

- Druga Južnobanatska liga - "grupa Zapad", 19. kolo:

Proleter (Mramorak) - Mladost (Vojlovica) 3:0 (2:0)

Stadion: FK Proleter u Mramorku

Strelci: M. Simulja, M. Ilić iz jedanaesterca i S. Hajdukov za Proleter

Proleter (Mramorak): Krgović, Bjelić, Dakić, Matović, Jekić, Nistor, Simulja (Vulović), Ambruš (Miuca), Hajdukov, Ilić (Stojanović), Bundra. Trener: Nenad Nikolić

Mladost (Vojlovica): Tagasović, Selimanović (Spasić), Đefri, Živkov, Gojić, Žeželj, Stojanovski (Obradović), Čuvik, Lečei, Uskoković (Pandurov), Gvozdenović (Todorović). Trener: Svetislav Pandurov

Ovim trijumfom fudbaleri Proletera stigli su do važnih bodova kojima ostaju u trci za drugu poziciju na tabeli koja po okončanju ligaškog dela takmičenja vodi u baraž za popunu višeg ranga takmičenja, Područnu fudbalsku ligu Pančevo.

U narednoj prvenstvenoj rundi Mramorčani gostuju u Deliblatu gde će se sastati sa ekipom Omladinca koju su u ovosezonskom takmičenju već dva puta savladali. U Mramorku 25. septembra prethodne godine slavili su rezultatom 2:0, da bi pre samo mesec dana na gostovanju zabeležili trijumf rezultatom 3:1.

Navedeni susret biće od izuzetnog značaja, s obzirom da se u istom prvenstvenom kolu u Barandi očekuje duel dve vodeće ekipe i u slučaju poraza Budućnosti iz Banatskog Brestovca, Proleter bi mogao bodovni zaostatak još više da smanji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading