UOČI VELIKOG DERBIJA: Sledi 90 minuta nakon kojih će mnogo toga biti jasnije - ulog je ogroman!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.04.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska Srbija predstojeći dueč sa nestrpljenjm iščekuje.

UOČI VELIKOG DERBIJA: Sledi 90 minuta nakon kojih će mnogo toga biti jasnije - ulog je ogroman!

Foto: FK Železničar Pančevo

Stadion Sportskog centra "Mladost" u Pančevu, u sredu 12. aprila biće stecište velikog derbija ovosezonske Prve lige Srbije u kojem će se sastati dve prvoplasirane ekipe pančevački Železničar i novobeogradski IMT.

 

I pored činjenice da drže dve čelne pozicije prvoligaškog karavana, fudbaleri IMT-a i Železničara ne pružaju partije koje su se od njih očekivale i očekuje se da će pobednik predstojećeg susreta pored bodovnog benefita, steći i psihološku prednost koja može biti i presudna pred plej-of.

Uoči susreta, medijima su se obratili trener i brzonogi dribler "pančevačke dizelke", Vladimir Gaćinović i Luka Petrović.

- Pred nama je derbi meč, ali pokušavamo da na tu utakmicu gledamo kao i na svaku drugu. IMT je lider od početka prvenstva i znamo da će biti teško, ali želimo da osvojimo sva tri boda. Nećemo da stavljamo preveliki pritisak i faktor moranja pred igrače, ali svakako ćemo dati sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu i pobedimo. Beograđani su jak tim, sa sjajnim pojedincima i nema sumnje da nas očekuje lepa fudbalska predstava. Na kraju, neka pobedi bolji tim, a iskreno verujem da ćemo to biti mi - istakao je strateg Pančevaca.

 

 

Luka Petrović se osvrnuo i na prethodni duel protiv beogradskog Rada, a imao je i jsno očekivanje pred duel protiv "traktorista":

- Mi smo takav tim da svaki naš rezultat, ako nije pobeda, mnogi smatraju neuspehom. Bili smo bolji rival protiv Rada, ali je domaćin iskoristio naš mali pad koncentracije i uspeo je da ostane neporažen. Taj meč je odavno iza nas, jer smo se okrenuli narednom rivalu. IMT je kvalitetna ekipa, sa mnogo dobrih pojedinaca, pa očekujem i kvalitetan fudbal. Igramo na našem terenu, pred našim navijačima i nadamo se najboljem - jasan je Petrović.

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

Železničar (Pančevo) - IMT (Novi Beograd)

Stadion: Sportski centar "Mladost", Pančevo

Datum: Sreda, 12. april

Početak: 16 časova

Da podsetimo, prvi ovosezonski duel dve ekipe odigran je u okviru 14. prvenstvenog kola, 15. oktobra prethodne godine na stadionu u Vojvođasnkoj ulici i okončan je podelom bodova rezultatom 0:0.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading