U ELEMIRU SU ZNALI DA PROSLAVE TRIJUMF: Milivojev rešio derbi, het-trikom torpedovao Zrenjanince!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.03.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšijski derbi, prema očekivanju pripao je u ovom momentu boljem rivalu.

U ELEMIRU SU ZNALI DA PROSLAVE TRIJUMF: Milivojev rešio derbi, het-trikom torpedovao Zrenjanince!

Foto: FK Naftagas Elemir

Bez obzira što je gotovo izvesno da će zrenjaninski Radnički od naredne sezone nastupati u nižem rangu takmičenja, a da domaći Naftagas nema šanse da se uključi u borbu za sam vrh tabele, svi putevi su u subotu 25. marta vodili ka igralištu u Elemiru.

 

Oko 500 gledalaca prisustvovalo je komšijskom derbiju u kojem je domaća ekipa, prema očekivanju stigla do zasluženog trijumfa. 

Iznenađujuće, gosti bolje "otvaraju utakmicu" i već u petom minutu stižu do prve prilike za pogodak. Nakon dodavanja Rosića, Popov je oprobao udarac iskosa sa leve strane, ali je lopta završila iznad prečke.

Događaj koji je usledio devet minuta kasnije u mnogome je i odredio dalju sudbinu ovog meča. Golman Zrenjaninaca istrčao je van kaznenog prostora u pokušaju da do lopte stigne pre napadača domaćina. U tome je i uspeo, ali je nezgodno zahvatio i ona je stigla do Milivojeva koji je ispred sebe imao prazan gol i u momentu kada je želeo loptu da sprovede u mrežu na njega je startovao golman Nosalj i za sudiju nije bilo dileme, direktan crveni karton.

Da jednu lošu stvar uvek prati i druga, potvrdilo se samo minut kasnije. Nakon slobodnog udarca koji je prouzrokovan nesmotrenim startom zrenjaninskog golmana, lopta se od živog zida odbila do izvođača Milivojeva, a ovaj iz novog pokušaja trese mrežu gostiju.

Pet minuta kasnije isti igrač koristi grešku gostujuće odbrane i svojim drugim pogotkom duplira prednost Naftagasa.

U 58. minutu susreta višen je pogodak za TV špice. Popov je sa preko 25 metara razantnim udarcem pogodio mrežu golmana Galina čime je doneo nadu svojoj ekipi da do kraja može stići barem do poravnanja rezultata. 

Međutim, tako nije mislio Milivojev koji je u 80. minutu iskoristio centaršut Švonje i po treći put zatresao mežu gotujuće ekipe.

Foto: FK Naftagas Elemir

I najstariji navijači u Elemiru su znali da proslave trijumf svojih ljubimaca u derbiju

 

- Srpska liga Vojvodina, 19. kolo:

Naftagas (Elemir) - Radnički (Zrenjanin) 3:1 (2:0)

Stadion: FK Naftagas u Elemiru

Gledalaca: 500

Strelci: Milivojev 14`, 19`, 80`; Popov 58`

Naftagas (Elemir): Galin, Grbić, BjeliĆ, Vukoje, Kozlovački, Milivojev, Samardžić, Vidić, Čigoja, Švonja i Bačvanski. Igrači na klupi: Matković, Durmiši, Popov, Stepanov, Pavlov, Panić, Jokić.

Radnički (Zrenjanin): Nosalj, Marković, janjatović, Jeftić, Kovačević, Stefanović, Popov, Rosić, Markoski, Kosović i Šemić. Igrači na klupi: Čestić, Miholjčić, Dragović, Mrđenović, Kozić, Vudarin, Kvrgić.

Fudbaleri Radničkog su porazom u Elemiru stigli do petog uzastopnog neuspeha u okviru Srpske lige Vojvodina, a već u narednom kolu očekuje ih novi "nerešivi" zadatak, s obzirom da u Zrenjanin stiže lider iz Odžaka.

Sa druge strane ekipa Naftagasa će pokušati da na gostovanju u Bečeju stigne do bodova kojima bi napravili novi pomak na tabeli.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading