IZ KECA U DVOJKU: Moravac posle preokreta stigao do jako bitna tri boda!

Autor:

Sport

14.03.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoker sa klupe, Stanković doneo pobedu timu iz Čečine!

IZ KECA U DVOJKU: Moravac posle preokreta stigao do jako bitna tri boda!

Foto: FK Moravac Čečina

Miljan Jović - Ljubiša Krstić trenerski tandem Moravca

Na otvaranju prolećnog dela prvenstva Nišavske okružne lige ekipa Taskovići ugostila je igrače Moravca iz Čečine. Prvi susret ova dva tima igran u Čečini završen je pobedom gostujućeg sastava rezultatom 5:0.

Republika

Domaći tim je dosta bolje ušao u utakmici, igrači Moravca su zaigrali nekako u grču što je rezultiralo sa dosta prilika pred njihovim golom, ali je na njihovu sreću nalet protivnika odbijen.

Zaigrali su igrači iz Čečine kasnije po već ustaljenom stilu, stvorili su dve velike prilike, ali se rezultat nije menjao sve do 27. minutu kada se zatresla njihova mreža.

Odlična akciju domaćih igrača na kraju je pogotkom krnuisao MIlan Jovanović i sa tim rezultatom se otišlo na desetominutni odmor. Tokom prvog poluvremena dva puta su požuteli igrači Moravca, dok je u jednoj situaciji javnu opomenu dobio fudbaler domaćina.

Republika

Foto: FK Taskovići

Travnata podloga na visokom nivou

U nastavku utakmice Moravac kreće dosta ofanzivnije, drže posed na protivničkoj polovini i stvaraju prilike pred golom Stamenkovića.

Igrao se 51. minut kada je Danijel Stojković uspeo da realizuje jednu od prilika pred golom Taskovića, 1:1.

Trenerski tandem Jović-Krstić u redovima gostujućeg tima odlučio je da na teren uvede Predraga Stankovića u 62. minutu, ubrzo se to ispostavio kao odličan potez.

Isti igrač je samo četiri minuta kasnije uspeo da realizuje izglednu priliku pred golom protivnika i lopta je završila iza leđa golmana, Moravac po prvi put vodi na meču, 2:1.

Republika

Foto: FK Moravac Čečina

Pobednički tim

Do kraja susreta izvešene su izmene na obe strane kako bi se dodatnom svežinom nešto promenilo na terenu. Pokušavali su domaći igrači dugim loptama da dođu do prilika za izjednačenje, ali su iste uspešno odbijene od strane Moravca.

Taskovići - Moravac (Čečina) 1:2 (1:0)

Taskovići: V. Stamenković, Milošević, Ristić, Grozdanović, Stanković (od 87' Zdravković), Radivojević (od 62' Đorđević), Raimović, Jovanović, Damnjanović (od 46' L. Stamenković), Nikolić, Stojanović

Moravac: Krstić, Tošić, Milojković (od 62' P. Stanković), Đ. Stanković, St. Aleksić, Jovanović, M. Stanković, Sr. Aleksić (od 46' Mitić), Angelovski, D. Stojković (od 80' A. Stanković), Dimitrijević (od 69' Z. Stojković)

Na kraju velika pobeda za tim iz Čečine, ogromna želja i volja isplatila se ekipi koja je ovom pobedom u mnogome popravila svoju situaciju po pitanju opstanka u ligi.

Ekipa Taskovići je usled poraza spala na osmu poziciju na tabeli, dok je Moravac napredovao i sada je na 12. mestu sa isto toliko bodova.

U sledećem kolu u Čečinu stiže imenjak iz Zaplanjske Toponice, dok je ekipa Taskovića slobodna.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading