SASTAV MALOŠIŠTA SE ODLIČNO POKAZAO: Sa druge strane Jovanović je pokazao da će biti udarna igla tima iz Merošine na proleće!

Autor:

Sport

06.03.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po odličnom terenu i vremenu za igru domaćin je bio uspešniji.

SASTAV MALOŠIŠTA SE ODLIČNO POKAZAO: Sa druge strane Jovanović je pokazao da će biti udarna igla tima iz Merošine na proleće!

Foto: FK Rad Merošina

Proteklog vikenda veliki broj trenera imao je priliku da vidi zalaganje svojih igrača za vreme generalnih proba pred nastavak prvenstva koji se bliži.

Republika

Na stadionu Sveti Ilija u Malošištu sastao se domaći istoimeni tim i gostujući sastav iz Merošine.

Domaći igrači su dosta bolje ušli u ovaj meč, što je rezultiralo konstantin pritiskom na polovini gostiju. Prodorovi po bokovima bili si glavni fokus u napadu Malošišta, što je ubrzo i rezultiralo golom u mreži Rada.

Nakon lepe kombinacije po desnoj strani i centaršuta, loptu glavom u mrežu sprovodi iskusni Vladica Đorđević, 1:0. U tom 20. minutu pokazao je bivši prvoligaški igrač da iako u poznim godinama i dalje muči protivničke odbrane.

I posle prvog gola situacija na terenu se nije u mnogome promenila, Nemanja Živković, golman Rada je sa nekoliko intervencija održavao svoj tim u meču. 

Do kraja poluvremena pokušali su igrači iz Merošine preko kreativnog veznog reda i solo prodora Veljka Đorđevića da stignu do izjednačujućeg pogotka, ali im to nije pošlo za nogom.

Posle desetominutne pauze u prvih 20 minuta nastavka viđena je ravnopravna borba po celom terenu, bilo je šansi na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.

Taman kada su gosti bili blizu izjednačenja, greška na sredini terena koštala ih je novog gola u njihovoj mreži. Igrao se 67. minut kada je Dušan Micić pogodio za 2:0.

Nakon drugog gola treneri na obe strane su uveli igrače sa klupe. Može se slobodno reći da u su u tom odnosu snaga bolji bili igrači Rada.

Igrao se 81. minut kada je sada već provereni golgeter gostiju, Uroš Jovanović zatresao mrežu Malošišta i tako prepolovio zaostatak svog tima.

Imali su gosti loptu u nogama, i izgledne prilike za postizanje drugog gola, ali su njihovi promašaji kažnjeni pred sam kraj meča.

Posle ubačene lopte iz ugla igrač domaćeg tima se najbolje snašao u kaznenom prostoru protivnika i lagano sprovodi loptu u mrežu, 3:1. 

Utakmica je protekla u fer i sportskom duhu, može se reći da su treneri zadovoljni onim što su videli na ovom meču. Prvo poluvreme je pripalo domaćim igračima, dok su u nastavku igre gosti bili nešto opasniji, ali svoje prilike nisu uspeli da iskoriste na pravi način.

Već za pet dana kreće ligaški deo takmičenja za obe ekipe, Malošište u prvom kolu dočekuje sastav OFK Niš, dok je Rad iz Merošine slobodan na otvaranju prolećnog dela prvenstva.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading