BUBAMARA SE ZAKOTRLJALA I U VARVARINU: Cilj je davno proklamovan - Temnić 1924 će od naredne jeseni biti deo zonskog fudbala! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.01.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je podređeno ostvarenju primarnog cilja.

BUBAMARA SE ZAKOTRLJALA I U VARVARINU: Cilj je davno proklamovan - Temnić 1924 će od naredne jeseni biti deo zonskog fudbala! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Temnić 1924 Varvarin

Pola veka nakon što je ukazom kralja Milana Obrenovića proglašen za varoš, Varvarin je dobio i svoj fudbalski kolektiv koji nakon nekoliko preimenovanja, od pedesetih godina XX veka nosi naziv Temnić, po istoimenoj oblasti Rasinskog okruga.

 

Dvanaestog dana meseca jula ove godine, ekipa Temnića 1924 proslaviće svoj 99. rođendan, a svi u Varvarinu se nadaju da će klub u tom momentu imati i status člana zonskog fudbala.

Kako bi se to i dogodilo, neophodno je da klub nastavi sa ostvarenjima koje je postigao u jesenjem delu takmičenja. Temnić je u 17 prvenstvenih susreta ostvario skor od 16 pobeda i jdnog remija (Sloga Ćićevac) 1:1 i trenutno sa 49 osvojenih bodova, nalazi se na osam koraka u odnosu na prvog rivala, ćećevačku Slogu.

Varvarinci su prethodnog vikenda startovali i sa zimskim pripremama. Nakon obavljene prozivke, ekipa je izašla na travnati tepih stadiona u Varvarinu i odradila prvi trening u 2023. godini.

 

Istovremeno sa prozivkom, u klubu su predstavljena i dosadašnja zimska pojačanje. Redove Temnića 1924 pojačali su za sada Dragoljub Kolarević koji u Varvarin stiže iz redova Juhora, kao i Milan Todorović koji je tokom prvog dela šampionata nosio dres Morave.

Pohod ka višem rangu, Zoni Zapad, varvarinski fudbaleri započeće 26. februara kada će u okviru 18. prvenstvenog kola gostovati u Parunovcu istoimenoj ekipi. Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trijumfom Temnića 1924 rezultatom 3:0.

Sa velikom pažnjom se očekuje duel drugog prolećnog kola kada će se u Varvarinu sastati dve prvoplasirane ekipe Prve rasinske okružne lige, a svi u redovima Temnića 1924 se nadaju da će već nakon tog susreta biti poznato ime kluba koji će od naredne jeseni krenuti u žetvu bodova u višem rangu takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading