SERIJI ODLAZAKA DOŠAO JE KRAJ: Neki novi vetrovi duvaju u gradu na Begeju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.01.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li predstojeće proleće za zrenjaninske fudbalere biti uspešnije?

SERIJI ODLAZAKA DOŠAO JE KRAJ: Neki novi vetrovi duvaju u gradu na Begeju!

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Svega dva trijumfa i tri remija ostvarili su fudbaleri zrenjaninskog Radničkog u 15 prvenstvenih mečeva tokom prethodne jeseni, što im je donelo poslednju 16. poziciju na tabeli Srpske lige Vojvodina.

 

Uz loše rezultatsko ostvarenje, sam kraj 2022. godine bio je prilično turbulentan za klub iz grada na Begeju. Nakon punih šest i po sezona sa klupe je otišao Predrag Kandić, a uoči dočeka Nove godine, rukovodstvo kluba je trenersku palicu poverilo Marku Guteši koji je u Zrenjanin stigao iz Begeja iz Žitišta.

Nakon odlaska trenera koji je predstavljao personifikaciju kluba u protekloj decenije, crveno-crne napustili su i Milan Bačvanski, Marko Mastil i Jovan Runjevac, ali je klub brzo reagovao i u Zrenjanin doveo prvo zimsko pojačanje.

Ekipa Radničkog je tokom prvog dela šampionata samo deset puta uspela da pronađe put lopti do protivničke mreže, a kako bi se efikasnost tima poboljšala, prva akvizicija stiže na poziciji napadača. Ugovor sa zrenjaninskim klubom potpisao je Stefan Popov koji je tokom jeseni nosio dres Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva.

Nakon potpisivanja ugovora, Popov je istakao:

- Imao sam više ponuda i odlučio sam se za Radnički. Prošao sam sve selekcije crveno-crnih, kad su me pozvali za seniorski pogon, nisam se dvoumio. Dugujem zahvalnost Karađorđevčanima jer su mi izašli u susret.

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

Od njega se očekuju golovi - Saša Popov

 

Traba napomenuti da će ekipa Radničkog prolećnu premijeri imati na svom stadionu protiv staropazovačkog Jedinstva. Navedeni susret će svakako dati smernice šta se od ekipe Radničkog može očekivati tokom prolećnog dela sezone, a posebno treba napomenuti da crveno-crni u dosadašnjem toku takmičenja nisu uspeli da zabeleže trijumf na domaćem bunjištu. U sedam mečeva ostvarili su svega dva remija i pet poraza.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading