POZIV BULAJE SE NE ODBIJA: Emky spreman da isporuči golove za Posavac!

Autor:

Sport

27.12.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde god da je igrao ostavio je jak utisak, zato je i uvek rado viđen kao pojačanje u svakoj ekipi.

POZIV BULAJE SE NE ODBIJA: Emky spreman da isporuči golove za Posavac!

Foto: KB Sport

Duško Bulaja je preuzimanjem Posavac Tišme rešio da potpuno izmeni igrački kadar. Poslednjih 10 godina proveo je u Bečmenu i u tom periodu je sarađivao sa dosta igrača, neke od njih je doveo sa sobom u Boljevce

Republika

Emky Alimović (29) je jedan od fudablera koji je dobio poziv Bulaje da čini njegov igrački kadar na proleće, i on je to rado prihvatio. Sa njim je sarađivao u dva navrata u Šumadincu. Kontaktirali smo Alimovića koji nam je radi odgovorio na nekoliko pitanja.

- Imam 29 godina, iz Surčina sam gde sam i napravio prve fudbalske korake - na početku razgovora istakao je Alimović. 

Čiji si dres do sada predstavljao u karijeri?

- Igrao sam u Progaru, Deču, Bečmenu, Surčinu, na Novom Beogradu, IMT, Zemun. Kao klinac sam igrao i u Bežaniji. Imao sam i kratak period u Švedskoj i Nemačkoj, ali se nisam dugo zadržao svojom odlukom. 

Verovatno sve to zanima, pa i nas. Koja je razlika između igranja kod nas u nižim ligama i preko?

- Ja sam se kratko zadržao, moj burazer tamo igra duže vreme u drugoj ligi. Tada sam imao 17, 18 godina. Mnogo se razlikuje sve. Ne samo što imaju bolje terene, uslove i svlačionice nego i sve ostalo. Velika je disciplina, dosta je igrača sa strane i baš se ozbiljno radi. Njihova peta liga je po nekim paramterima skoro kao naša druga, pa možda i prva. 

Republika

Foto: Privatna arhiva/Emky Alimović

Nekada protivnik, sada igrač Posavca

Sa Bulajom si sarađivao u dva navrata.

- U jako smo dobrim i korektnim odnosima. Sarađivali smo 2-3 sezone. Znamo se dugo i privatno tako da mislim da je jako korektan i dobar trener. Dosta se razume u fudbal. Samo što je dobio angažman u novom klubu pozvao je nekoliko igrača koje je već trenirao jer nam veruje. 

Posavac Tišma je tvoja nova adresa, kakva su očekivanja?

- Znam za klubo još od pre, takmičili smo se u istom rangu kada sam igrao u Sremu iz Jakova. Imaju dobre igrača, uprava je dobra, Tišma je dobar. Jako su korektni, daju uvek maksimum pogotovo kada igraju pred svojim navijačima. 

Republika

Foto: Privatna arhiva/Emky Alimović

Alimović u dresu Šumadinca

 

U Boljevcima će te dočekati poznata lica. 

- Bukvalno se znamo svi i to je jako dobro. Ciljevi su nam sigurno da budemo u gornjem delu tabele. U ligi ima jako dobrih ekipa i igrača, ali mislim da i mi imamo kvalitet za sam vrh. Najbitnije je da treniramo kako treba, a rezultati će doći. 

Na proleće će gotovo ceo igrački kadar biti promenjen, Bulajina je poslednja po pitanju sastava.

- Sve zavisi od trenera. On odlučuje ko će biti u prvoj postavi, a ko na klupi. Sigurno će svako vredno trenirati i čekati svoju priliku. Svako će kada dobije šansu pokazati šta zna i ume, a na treneru je da sve to izbalansira. 

Emky igra sve pozicije u napadu, i sigurno će dosta značiti u novom timu. U Bečmenu se najviše nadavao golova upravo pod vođstvom trenera sa kojim će sarađivati i u novom klubu. Do sada je veza Emky-Bulaja bila dobitna kombinacija za golove.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading