ODLIČNA FUDBALSKA PRIČA: Od komentara "Gasi Dokmir" do kandidata za viši rang!

Autor:

Sport

10.12.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je pre par dana proslavio 70. rođendan, a na odličnom je putu da taj jubilej zaokruži i plasmanom u viši rang.

ODLIČNA FUDBALSKA PRIČA: Od komentara "Gasi Dokmir" do kandidata za viši rang!

Foto: FK Dokmir

Simpatični klub iz istoimenog sela takmiči se u Opštinskoj ligi Ub (grupa Zapad) već duži niz godina. Prošle sezone im je plejof za viši rang izmakao za samo četiri boda, ali ove je situacija dobra po njih.

Republika

Sportski kolektiv Dokmir je u svojoj dugoj istoriji nekoliko puta prolazio kroz jako teške periode. I danas pojedini meštani sela kažu da su klub spasili "fudbalski fanatici" kojima to nije bio hobi, već sastavni deo života. 

Utakmica koja je promenila stanje u klubu na bolje odigrala se u u sezoni 2019/2022. Bio je to komšijski derbi sa timom Budućnosti u Slatini. Tada je gostujući sastav došao sa samo 11 igrača, od kojih je jedan bio trener, a rezervni čuvar mreže je zauzeo mesto startnog špica. Domaćin je već do polovine prvog poluvremena imao dva gola prednosti, sa tribina su domaći navijači uzvikivali: "Gasi Dokmir". I onda je proradio čuveni srpski inat. Do kraja susreta Dokmir je uspeo da preokrene rezultat, meč je završen rezultatom 3:2 uz napomenu da su gosti završili susret sa dva igrače manje. 

Republika

Foto: FK Dokmir

Glavna karakteristika kluba - drugarstvo

 

Na polusezoni tim je pojačan jednim od najboljih igrača iz okružne lige. Nikola Šimšić je samovoljno odlučio da dođe u Dokmir i da pomogne klubu, tada je pored njega pojačanje bio i Momčilo Jović kao i talentovani mladi Stefan Pavlović. Od tada član Opštinske lige Ub jača iz dana u dan, iz sezone u sezonu. 

Trenutno je klub organizovan na visokom nivou. Stanje terena i pratećih objekata prevazilazi opštinski rang takmičenja. Ekipa na mečevima ide sa velikim brojem igrača, prosek godina je 27.

Dokmir na zimsku pauzu ide sa deobe druge pozicije, lider na tabeli ima bod više. Cilj je da se na proleće nastavi serija dobrih rezultata, trenutno je ona na broju od sedam mečeva bez poraza. Plasman u viši rang više nije san. Ekipu sa pet golova predvodi Dobrivoje Tomić, jedan manje ima Stefan Pavlović. Domaća publika i dalje nije doživela da neko odnese ceo plen sa njihovog terena ove sezone.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading